ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Διδάγματα του Πικάσο που οδηγούν ένα καλλιτέχνη στην ολοκλήρωση

Tweet
Share
Tweet
Share

Είναι συνηθισμένο να σκεφτόμαστε ένα έργο τέχνης ως κάτι περισσότερο από ένα εμπορεύσιμο αντικείμενο. Οι καλλιτέχνες που λαμβάνουν μεγάλες επιταγές για ένα πίνακα ζωγραφικής ή ένα γλυπτό συχνά περιφρονούνται από τους ορθολογικούς κριτικούς. Από την άλλη πλευρά, δεν μπορούμε να συλλάβουμε την ιδέα ότι ζουν μόνο για την αγάπη της τέχνης.

Φήμες λένε ότι ο Πικάσο δούλευε στο στούντιό του όταν ένα άτομο ήρθε και άρχισε να θαυμάζει τα έργα του. Έκπληκτος από τα πολλά έργα του τον ρώτησε 'για ποιο λόγο;", ο Pablo του απάντησε: "200.000 δολάρια."

Αν ρωτήσει κάποιος: είχε καταστραφεί η καλλιτεχνική ψυχή του και μίλησε για χρήματα, αντί να δώσει μια ποιητική εξήγηση; Η απάντηση είναι αμφισβητήσιμη. ωστόσο, θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι είχε χρέη να πληρώσει, όπως έχουμε όλοι.

Η σχέση μεταξύ δημιουργικότητας και επιχειρηματικότητας δεν είναι θέμα που αφορά αποκλειστικά τη Σύγχρονη Τέχνη. Το να είσαι καλλιτέχνης μεγαλοφυΐα δεν σημαίνει φτώχεια. Ο Πικάσο ανακάλυψε την τέλεια ισορροπία, ήταν παθιασμένος με το επάγγελμά του και κατάλαβε επίσης την ανάγκη να ανταμείβεται για αυτό.

Δημιούργησε ένα brand που περιβάλλει το έργο του και ταυτόχρονα απολάμβανε τη διαδικασία της δημιουργίας.

Δείτε παρακάτω  μερικά από τα διδάγματα του Pablo Picasso που θα σας βοηθήσουν να γίνετε ένας ολοκληρωμένος καλλιτέχνης και τελικά, γιατί όχι,  ένας μύθος:

Ανακαλύψτε με τι είστε παθιασμένοι

art-tips-chairs

«Όταν ήμουν παιδί, η μητέρα μου είπε:« Αν γίνεις στρατιώτης, θα είσαι Στρατηγός. Αν γίνεις μοναχός, θα είσαι ο Πάπας. Αντ 'αυτού, έγινα ζωγράφος και τελείωσα ως Πικάσο. "

Σπάστε τα εμπόδια στο μυαλό σας

art-tips-ink

"Άλλοι εχουν δει κάτι και ρωτάνε τι είναι και γιατί. Εγώ , έχω δει τι θα μπορούσε να είναι και είπα γιατί όχι. "… "Ότι μπορείς να φανταστείς είναι αληθινό."

Γίνετε διαφορετικοί

art-tips-picasso-window

"Ο κύριος εχθρός της δημιουργικότητας είναι η « καλή »έννοια ... Η επιθυμία να καταστρέψεις είναι επίσης μια δημιουργική ώθηση».

Μάθετε κάνοντας

art-tips-drawings

«Πάντα κάνω αυτό που δεν μπορώ να κάνω, για να μπορέσω να μάθω πώς να το κάνω».

Πιστέψτε ότι μπορείτε να το κάνετε

art-tips-letter

"Μπορεί όποιος νομίζει ότι μπορεί και δεν μπορεί να σκεφτεί ότι δεν μπορεί. Αυτός είναι ένας αμείλικτος, αναμφισβήτητος νόμος. "

Κάντε

art-tips-kiss

"αναβάλετε μέχρι αύριο μόνο ο, τι είστε πρόθυμοι να πεθάνετε γι αυτό, έχοντας το αφήσει ατελείωτο".

Δημιουργείστε

art-tips-workshop

 

"Η έμπνευση υπάρχει, αλλά πρέπει να σας βρει να δουλεύετε".

Πειραματιστείτε

art-tips-couple

"Ο Θεός είναι απλά ένας άλλος καλλιτέχνης. Έφτιαξε την καμηλοπάρδαλη, τον ελέφαντα και τη γάτα. Δεν έχει πραγματικό στυλ, απλώς συνεχίζει να δοκιμάζει άλλα πράγματα. "

Εξελιχτείτε

art-tips-lady

"Η επιτυχία είναι επικίνδυνη: οταν κάποιος αρχίζει να αντιγράφει τον εαυτό του είναι πιο επικίνδυνο από το να αντιγράφει άλλους, οδηγεί σε στειρότητα".

Βρείτε την ισορροπία μεταξύ επιχειρηματικότητας και ευχαρίστησης

art-tips-music

"Ποτέ μην αφήνετε μια διχοτόμηση να κυβερνά τη ζωή σας, μια διχοτόμηση στην οποία μισείτε ό, τι κάνετε, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τον ελεύθερο χρόνο σας. Ψάξτε μια κατάσταση στην οποία η δουλειά σας θα σας δώσει τόσο μεγάλη ευτυχία όσο ο ελεύθερος χρόνος σας. "

Ο Πικάσο δεν άφησε ποτέ τη δημιουργική του ορμη να μειωθεί από τις πιέσεις των χρημάτων. Ήταν προσγειωμένος,  πατούσε καλά στη γη ανά πάσα στιγμή, και ήταν υπερήφανος για την προσπάθειά του να διατηρήσει μια μοναδική αφηγηματική αισθητική.

Ανανέωνε συνεχώς τον εαυτό του και το έργο του, αναλάμβανε κινδύνους και αντιμετώπιζε καθημερινές προκλήσεις. Τα διδάγματά του μπορούν να εφαρμοστούν ανά πάσα στιγμή και για όλα τα επαγγέλματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman