ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ήρωας στη Ζωή και στην Οθόνη!

Tweet
Share
Tweet
Share

Η ζωή του δημοφιλούς και αγαπητού ηθοποιού, Danny Trejo δεν ήταν πραγματικά τόσο διαφορετική από τις ταινίες του.

Στην πραγματικότητα, μπορεί να ήταν ακόμα πιο σκληρή. Δοκίμασε ναρκωτικά για πρώτη φορά όταν ήταν οκτώ ετών και εντάχθηκε σε εγκληματικές δραστηριότητές από στενά μέλη της οικογένειας του. Μέχρι τα 20 του, είχε αναπτύξει έναν εθισμό στην ηρωίνη και είχε ήδη βάλει το πόδι του  στις περισσότερες φυλακές στην πολιτεία της Καλιφόρνιας. Επέζησε τόσες φορές όσες και  τα σημάδια στο πρόσωπό του.

Παρόλο που η ιστορία της φήμης του, δεν είναι τόσο γνωστή όσο πολλές από τις ταινίες του, είναι βέβαιο ότι αποτελεί εξαιρετικό υλικό για  αυτές. Η πορεία του για ένα καλύτερο μέλλον ξεκίνησε στις 5 Μαΐου 1968. Μετά τη συμμετοχή του σε μια εξέργεση στις φυλακές στο San Quentin, αναγκάστηκε να μπει  σε ένα θάλαμο αερίου. Εκείνη τη στιγμή, προσευχόταν στον Θεό, ζητούσε να πεθάνει με αξιοπρέπεια και υποσχέθηκε να κάνει ό, τι μπορούσε για να βοηθήσει "τον συνάνθρωπό του". Ωστόσο, τελικά  δεν αντιμετώπισε το θάλαμο αερίου, δεσμεύτηκε στον Θεό, και ασχολήθηκεμε το μποξ, σε τοπικά πρωταθλήματα στην κατηγορία μεσαίων βαρών.

Ήταν οι δεξιότητές του στο μποξ που τον πήραν πρώτα στο Χόλιγουντ στα γυρίσματα του Runaway Train (1985). Για αυτή την ταινία, η δουλειά του Trejo ήταν να διδάξει στον ηθοποιό Eric Roberts τα βασικά του μποξ για τις σκηνές αγώνων. Η εμφάνιση του και οι κινήσεις του  χάρισαν γρήγορα ένα ρόλο στην ταινία.

Η τραχιά του εμφάνιση, το μυστηριώδες χαμόγελο και τα πολύ διακριτά χαρακτηριστικά του σύντομα τον βοήθησαν να φτάσει στο Χόλιγουντ. Πέρασε από πολλά κάστινγκ ξανά και ξανά για υποστηρικτικούς ρόλους σε ταινίες κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90. Από το να είναι εγκληματίας στην πραγματική ζωή, αργά μεταμορφώθηκε παίζοντας για χάρη της κινηματογραφικής διασκέδασης. Λόγω της τραχιάς εμφάνισής του, πρωτοεμφανίστηκε σε ταινίες όπως το Blood In, το Blood Out (1993), το Con Air (1997) και το Heat (1995).

Ο Trejo, μέχρι και τον θάνατο του θεωρούσε ότι η ημέρα που γεννήθηκε ήταν η ημέρα της συμμετοχής του στις φασαρίες στις φυλακές του San Quentin, όταν έφτασε σε ειρήνη με τον Θεό. Τα χρόνια μετά ήταν πολύ καλύτερα για τον ηθοποιό, του οποίου η αγάπη για τις ταινίες μεγάλωσε καθώς ανακάλυψε έναν νέο τρόπο ζωής σε αυτά.

Στη συνέχεια, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Μέχρι το 2000, είχε ήδη δημιουργήσει τη δική του εταιρεία παραγωγής. Αργότερα, η δημιουργική του σχέση με τον Ρόμπερτ Ρόντριγκεζ τον οδήγησε να υποδυθεί τον Machete στα Spy Kids (2001). Αργότερα, χάρη στον ρόλο αυτό  θα εισπράξει τεράστια δημοτικότητα, καθώς επίσης και για τη μεγάλη επιτυχία του στην ταινία Grindhouse (2007). και Machete (2010). Τα αποτελέσματα ήταν τόσο θετικά που μετά από  τρία χρόνια, ακολούθησε η ταινία Machete Kills (2013), η οποία επίσης, πήγε εισπρακτικά εξαιρετικά όπως και οι προηγούμενες .

Συνεχίζοντας τη σύμβασή του με τον Θεό, ο Τρέχο χρησιμοποίησε τη δημοσιότητα του για να διαδώσει την καλοσύνη υποστηρίζοντας τους εφήβους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον εφιάλτη των ναρκωτικών, καθώς και  παρέχοντας βοήθεια στα σχολεία ως σύμβουλος κατάπολέμησης αυτών. 

Πάνος Τσαγκαράκης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman