ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

«Για τη γραφή» του Τσαρλς Μπουκόβσκι μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη

Tweet
Share
Tweet
Share

«Δεν ξέρω ακριβώς πώς δουλεύει. Εννοώ πως τώρα δε γράφω και πολύ καλύτερα απ’ ό,τι έγραφα πριν από δεκαετίες, τότε που πεινούσα του θανατά σε κάτι μικρά δωμάτια και στα παγκάκια του πάρκου και στα φτηνά μοτέλ, τότε που παραλίγο να χάσω τη ζωή μου στα εργοστάσια ή στο ταχυδρομείο. Η αντοχή παίζει κάποιον ρόλο: έχω επιβιώσει σε αντίθεση με πολλούς από τους εκδότες που με απέρριψαν... Αν υπάρχει κάποια διαφορά στη γραφή μου, είναι ότι τώρα πια διασκεδάζω περισσότερο όταν γράφω».

Ένα βιβλίο με επιστολές που ο Τσαρλς Μπουκόβσκι γράφει από τη νεαρή του ηλικία το 1945 και έως το 1993 έναν χρόνο πριν από τον θάνατό του

Ο Τσαρλς Μπουκόβσκι, από τους διασημότερους και τους πλέον επιδραστικούς σύγχρονους Αμερικανούς λογοτέχνες, γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου 1920 στο Άντερναχ της Γερμανίας.
Η Γερμανίδα μητέρα του, Καταρίνα Φετ, και ο πατέρας του, Χένρυ Μπουκόβσκι, Αμερικανός στρατιώτης πολωνικής καταγωγής, γνωρίστηκαν στη Γερμανία, στα τέλη του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου. Ο Τσαρλς, όταν ήταν δύο ετών, μετακόμισε με την οικογένειά του στις ΗΠΑ· μεγάλωσε στο Λος Άντζελες, όπου έζησε συνολικά πενήντα και πλέον χρόνια.

Από το 1939 έως το 1941 παρακολούθησε μαθήματα δημοσιογραφίας και λογοτεχνίας στο Los Angeles City College, εγκαταστάθηκε έπειτα στη Νέα Υόρκη για να γίνει συγγραφέας, αλλά το 1944 επέστρεψε στο Λος Άντζελες. Τα επόμενα δέκα χρόνια περιπλανήθηκε σε όλη τη χώρα και, προκειμένου να βιοποριστεί, εργάστηκε ως οδηγός φορτηγού, χειριστής ασανσέρ, εργάτης εργοστασίου κ.ά. Το 1955, ο Μπουκόβσκι, παντρεμένος με την Μπάρμπαρα Φράι –γάμος που διήρκεσε λιγότερο από δύο χρόνια–, έγραψε για πρώτη φορά ποίηση.

Από το 1960 και επί περίπου δέκα χρόνια εργάστηκε ως υπάλληλος στο Ταχυδρομείο του Λος Άντζελες. Το 1964 γεννήθηκε η κόρη του Μαρίνα Λουίζ, καρπός της σύντομης σχέσης του με τη Φράνσις Σμιθ. Την ίδια περίοδο δημοσίευε κείμενά του σε μικρά περιοδικά και, από το 1967, διατηρούσε την εβδομαδιαία στήλη «Σημειώσεις ενός πορνόγερου» στην εφημερίδα Open City.

To 1985 παντρεύτηκε τη Λίντα Λι Μπέιλε και έζησε μαζί της μέχρι το τέλος της ζωής του.
Πέθανε εβδομήντα τριών ετών, στις 9 Μαρτίου 1994, στο Σαν Πέντρο της Καλιφόρνιας, λίγο αφότου είχε ολοκληρώσει το τελευταίο του μυθιστόρημα, Pulp.

Συγγραφέας: Τσαρλς Μπουκόβσκι
Ανθολόγηση- Επιμέλεια: Abel Debritto
Μετάφραση: Γιώργος Λαμπράκος

Το βιβλίο με τίτλο «Για τη γραφή» του Τσαρλς Μπουκόβσκι μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman