ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα χρωματιστά ασπρόμαυρα του Γιώργου Χαδούλη

Tweet
Share
Tweet
Share

Μετά από δεκαετίες εκρηκτικών χρωμάτων, ο ζωγράφος Γιώργος Χαδούλης μας εκπλήσσει ευχάριστα φέτος, παρουσιάζοντας τη νέα του δουλειά στη γκαλερί Σκουφά (εγκαίνια 9 Μαίου).


Μαζί με τα χρωματιστά έργα του ο Χαδούλης εκθέτει μερικά ασπρόμαυρα σχέδια με θέμα την Ακρόπολη. Οι Ακροπόλεις του Χαδούλη είναι εκπληκτικές και το μαγικό με αυτά τα έργα είναι πώς ενώ μερικά είναι πράγματι ασπρόμαυρα, τελικά μπορείς να διακρίνεις τόσες πολλές αποχρώσεις του γκρί, τόσες σκιές, που …μοιάζουν με χρωματιστά. Ορισμένα δε από αυτά ενώ μοιάζουν με την πρώτη ματιά με ασπρόμαυρα, τελικά είναι ... χρωματιστά. Περιέχουν ελάχιστο χρώμα που όμως αλλάζει ριζικά το έργο δίνοντας του μια άλλη μαγική πλευρά. Σε κάνει να αναρωτιέσαι τι είναι τελικά το ασπρόμαυρο; Μήπως το ασπρόμαυρο είναι χρωματιστό;Screen Shot 2019-05-03 at 10.28.52.png

Ο Χαδούλης που είναι γνωστός για τα εκρηκτικά χρώματα των λουλουδιών του και των βράχων του, με αυτές τις Ακροπόλεις του μοιάζει να μπαίνει σε μια νέα φάση δίνοντας μεγάλο βάρος στο σχέδιο το οποίο πάντα μεν υπήρχε, έμπαινε όμως σε δεύτερη μοίρα λόγω της δύναμης των χρωμάτων.
Η “ελληνικότητα” των έργων του ήταν πάντα φανερή και στα λουλούδια και στις παραλίες με τους λουόμενους και κυρίως στα θαλασσινά βράχια που ο ήλιος τα μεταλάσσει χρωματικά διαρκώς. Όμως με τις Ακροπόλεις, αυτή η “ελληνικότητα” απογειώνεται. Με κάρβουνο, μελάνια και παστέλ σε χαρτί, ο Γιώργος Χαδούλης προσδίδει σε ένα τόσο γνωστό θέμα - σύμβολο μια φρέσκια ματιά.

Μαζί με τις υπέροχες Ακροπόλεις ο ζωγράφος εκθέτει και μια νέα σειρά κεραμεικών στα οποία πλέον έχει αποκτήσει ειδικότητα, παίζοντας πολύ όχι μόνο με το χρώμα, αλλά και με το σχήμα τους. Μικρά γλυπτα και βάζα φτιαγμένα από τον ίδιο και ζωγραφισμένα με ποικιλία χρωμάτων και θεμάτων, εικαστικά μεν, χρηστικά δε. Όπως αναφέρει ο ίδιος « Ένα απλό κεραμικό σκεύος σε συνδέει με κάτι αρχέγονο. Με  γοητεύει η ιδέα ότι ζωγραφίζω πάνω στο χώμα, στη γη».
Η έκθεση θα συνοδεύεται από διαδικτυακό κατάλογο ο οποίος θα περιλαμβάνει φωτογραφίες των έργων, μία εισαγωγή του ποιητή Χάρη Βλαβιανού και μία συνομιλία του ζωγράφου με τον ιστορικό τέχνης Γιώργο Μυλωνά.

Το link του καταλόγου θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της γκαλερί.

Εγκαίνια: Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, στις 19.30

Διάρκεια έκθεσης: 9 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2019

ΓΚΑΛΕΡΙ ΣΚΟΥΦΑ,  Σκουφά 4, Κολωνάκι, 10673 - Τ.: 210 3603541

Ώρες λειτουργίας: Δευτ: 11:00-15:30, Τρ & Πεμ: 10:00-15:30 & 17:30-21:00, Τετ: 10:00-15:30, Παρ: 10:00-15:30 & 17:30-20:00, Σαβ: 10:30-15:30

Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. website: www.skoufagallery.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman