ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ποια ήταν η Emily Play, το κορίτσι που έκανε τους Pink Floyd διάσημους

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι Pink Floyd έβαλαν  τα θεμέλια ενός εντελώς νέου είδους μουσικής ροκ που αργότερα έγινε γνωστό ως ψυχεδέλεια.

Η εμβέλεια αυτής  της μπάντας ήταν τόσο σημαντική που σε λίγα μόνο χρόνια η επιρροή της στην αντι-πολιτισμική μουσική ήταν αξιοσημείωτη. Η μπάντα από τους Richard Wright, Roger Waters και Nick Mason, καθοδηγείται δημιουργικά από τον τραγουδιστή και συνθέτη Syd Barrett.

Emily Young Pink Floyd train-w636-h600

Ακριβώς όπως η δημοτικότητα της μπάντας αυξάνονταν με γρήγορους ρυθμούς έτσι και οι πωλήσεις των δίσκων της σημείωναν πωλήσεις  ρεκόρ , οι εσωτερικές συγκρούσεις μεταξύ των μελών επίσης, συγκρούσεις, οι οποίες ώθησαν τον Syd Barrett να εγκαταλείψει τη μπάντα. Οι Pink Floyd σχημάτιζαν τους ήχους της progressive rock  παρουσιάζοντάς την σαν εναλλακτική λύση σε άλλα υποστρώματα της rock. Ξέρετε, όμως, τι συνέβη το 1966, όταν οι πρώτες νότες της μπάντας ακούστηκαν  στο Roundhouse Club στο Λονδίνο;

Emily Young Pink Floyd psychedelia-w636-h600

Όταν ο Barrett βρισκόταν ακόμα στο συγκρότημα, συνέθεσε το "Interstellar Overdrive", το οποίο οδήγησε στο να κλείσουν συμβόλαιο  με την EMI Records για την ηχογράφηση του πρώτου άλμπουμ τους. Πρώτα έγραψαν δύο singles: "Arnold Layne" και "Δείτε Emily Play".

Με την κυκλοφορία του δεύτερου single Emily Play, ξεκίνησε η ραγδαία άνοδος της μπάντας. Το ερώτημα εδώ είναι κάπως προφανές: τι έκανε αυτό το τραγούδι ξεχωριστό; Ποια ήταν η Emily Play:

Το όνομα αυτού του κοριτσιού, επίσης γνωστό ως "The Psychedelic Schoolgirl", ήταν η Emily Young.

Emily Young Pink Floyd emily-w636-h600

Η εγγραφή αυτού του single παραμένει ένα μυστήριο, αφού η EMI δεν έχει αρχεία για τις συνεδρίες που έγιναν εκείνη τη χρονική στιγμή. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ανακατασκευασμένες αναμνήσεις από πριν από περισσότερα από πενήντα χρόνια, που τις καθιστούν αναξιόπιστες. Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι ο Syd Barrett χρησιμοποίησε ένα πλαστικό χάρακα για να παίξει την κιθάρα του και οι συνεδρίες του πιάνου καταγράφηκαν με διαφορετική ταχύτητα.

Emily Young Pink Floyd naked-w636-h600

Ενώ η φήμη των Pink Floyd μεγάλωσε και άρχισαν να παίζουν σε μεγαλύτερες αίθουσες, η Emily Young απομακρύνθηκε από το UFO Club και ξεκίνησε μια καριέρα στη γλυπτική. Σήμερα, τα περισσότερα από τα κομμάτια της εκτίθενται σε πάρκα στο Λονδίνο, στην πόλη όπου οι Pink Floyd ξεκίνησαν την καριέρα τους ως παγκόσμιο φαινόμενο που ακόμα προσελκύει νέους φαν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman