ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Addison Mizner. Ο αρχιτέκτονας της φαντασίας και του ρομαντισμού

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο Addison Mizner, ο πιο διάσημος αρχιτέκτονας της Αμερικής τη δεκαετία του 1920, ήταν o αρχιτέκτονας που βοήθησε να μετατραπεί το Palm Beach από μια πόλη σιέστας σε ένα από τα πιο κομψά και χλιδάτα θέρετρα της  χώρας για τους πλούσιους.

Rizzoli 

Ένα όμορφο νέο βιβλίο από την Rizzoli, που κυκλοφορεί με τίτλο: Addison Mizner: "Ο Αρχιτέκτονας της Φαντασίας και της Ρομαντισμού", παρουσιάζει το καλύτερο πορτρέτο του αρχιτέκτονα για την ελίτ της Jazz Age" βοήθησε να δημιουργηθεί ένας νέος τρόπος ζωής μαζί με τα πανέμορφα αρχοντικά και τα ξενοδοχεία του.

Rizzoli

Δημιούργησε επίσης ένα ολοκαίνουριο αρχιτεκτονικό είδος στη διαδικασία, συχνά αποκαλούμενο "Mizner Mediterranean", ένα mashup της Μεσογειακής αναγέννησης και του Ισπανικού Colonial Revival στυλ που ανακατασκευάστηκε για κοινωνικά προεξέχοντες Αμερικανούς με πλούτο και γούστο - ή τουλάχιστον αρκετή έμπνευση για να τον προσλάβουν.

Rizzoli

Τα κτίριά του, τα οποία περιλαμβάνουν επίσης ιδιωτικά κλάμπ και εμπορικούς χώρους, αναδεικνύουν στοιχεία από την παλιά Ισπανία, τη Βενετία και τις μαυριτανικές πρωτεύουσες της Γρανάδας και της Σεβίλλης, με μια δόση γοητείας του Χόλιγουντ, δημιουργώντας ένα λεξιλόγιο σχεδίασης και παράδοσης που συνεχίζει να επηρεάζει αρχιτέκτονες, και κατασκευαστές σήμερα ", σημειώνει ο Ριζόλι.

Rizzoli

Ορισμένες από τις χαρακτηριστικές πινελιές του περιλαμβάνουν μαυριτανικές καμάρες, γοτθικές και μεσαιωνικές αναφορές. επεξεργασμένα διακοσμητικά πλακάκια και μωσαϊκά, αυλές με σιντριβάνια, σκάλες με αναρριχητικές μπουκαμβίλιες, σπειροειδείς μαρμάρινους κίονες, τεράστια τζάκια, διακοσμητικές οροφές και μεγάλους εσωτερικούς χώρους με αναμνήσεις παλατιών.

Rizzoli

Ορισμένα από τα πιο διάσημα έργα του περιλαμβάνουν το πολυτελές κτήμα Kennedy, γνωστό και ως "Winter White House" του JFK, στο Palm Beach, το οποίο πωλήθηκε για 31 εκατομμύρια δολάρια το 2015. το πολυτελές Cloister Inn, που τώρα ανήκει στο Waldorf Astoria και είναι γνωστό ως το Boca Raton Resort & Club. και το Club Everglades, το οποίο θεωρήθηκε ως η "επανάσταση" στην αρχιτεκτονική του Palm Beach όταν ολοκληρώθηκε το 1919 και εξακολουθεί να είναι το πιο αποκλειστικό ιδιωτικό club της πόλης.

Rizzoli

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman