ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Από το Rocκ'n Roll, στο Ritz

Tweet
Share
Tweet
Share

του Πάνου Τσαγκαράκη

Ο Μάριο κάθονταν στην αγαπημένη του γωνιά στο καταπληκτικό ξύλινο μπαρ του Rock ’n Roll πίνοντας αργά το ουίσκι του έμοιαζε χαμένος στις σκέψεις του. «Μάριο, ε, Μάριο», άκουσε τη φωνή του μπάρμαν να τον επαναφέρει στο σήμερα «θέλεις ένα ουίσκι ακόμα» τον ρώτησε»; «Ναι», του απάντησε εκείνος. Κάποια στιγμή κοίταξε γύρω του και αντίκρισε μια γυναίκα που καθόταν μόνη της δίπλα του. Την κοίταξε σαν να του θύμιζε κάποια γνωστή του. Ήταν διακριτικά όμορφη, μελαχρινή με μακριά ίσια μαλλιά, μεγάλα αμυγδαλωτά μάτια και εξαιρετική επιδερμίδα. Αυθόρμητα, γύρισε το κεφάλι του προς αυτήν και της είπε-«περιμένετε κάποιον»; Εκείνη, ξαφνιάστηκε προς στιγμή, αλλά του απάντησε χαμογελώντας  «όχι, αν και δεν σου πέφτει λόγος». Ο Μάριο σκέφτηκε ότι ο ενικός που χρησιμοποίησε, ήταν θετικό σημάδι και συνέχισε με ένα αφοπλιστικά ειλικρινές χαμόγελο, επιστρατεύοντας την αγαπημένη του ατάκα, που πάντα έπιανε «να, επειδή είχα μια μεγάλη επιτυχία σήμερα στη δουλειά μου, θέλω να το γιορτάσω και σας προσκαλώ να το γιορτάσουμε μαζί, με ένα μπουκάλι σαμπάνια και γιατί όχι, τρώγοντας κάτι»; Εκείνη στην αρχή έμεινε άφωνη, αλλά μετά, από δεύτερη σκέψη του απάντησε «Οκ, γιατί όχι»!

Κάθισαν σε ένα τραπέζι και αφού ο Μάριο παρήγγειλε, του ζήτησε να της πει για την επιτυχία του, κι εκείνος άρχισε να της λέει γι αυτήν. Έπιναν την σαμπάνια τους, έτρωγαν και γέλαγαν σαν παλιοί γνώριμοι.

Τελικά, αφού έφαγαν και ήπιαν ο Μάριο αισθάνθηκε μια έντονη έλξη προς αυτήν, με διακριτικό τρόπο την ρώτησε αν ήξερε κανένα Τζαζ μπαρ, για ένα “night cup” μετά το φαγητό. Εκείνη του είπε ότι ξέρει και πήγαν σ ένα από τα γνωστά Jazz Bars που γνώριζε εκείνη. Κάποια στιγμή αφού πλέον είχαν πει πολλά και είχαν έρθει πιο κοντά, ο Μάριο τόλμησε να της κάνει μια απίστευτη πρόταση «τι θα έλεγες να πηγαίναμε για πρωινό στο Παρίσι»; «Τώρα»; Τον ρώτησε εκείνη και τον κοίταξε σα να έβλεπε κανένα τρελό. «Ναι!, τώρα», της απάντησε εκείνος χαμογελώντας.

Η επόμενη μέρα τους βρήκε να τρώνε πρωινό σε μια σουίτα του ξενοδοχείου Ritz στο Παρίσι. Ο Μάριο, είχε την ιδέα να συνεχίσουν με σαμπάνια  έτσι, παρήγγειλε σαμπάνια με πορτοκάλι , κρουασάν και άλλα ωραία πράγματα. Η γυναίκα από το Rock 'n Roll, κοιτούσε γύρω της σαν μα μην πίστευε πως βρέθηκε από την Αθήνα στο  Ritz, στο Παρίσι, να τρώει πρωινό μαζί με αυτόν τον απίστευτο τύπο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman