ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Kαλοκαίρι στην πιο πολυσύχναστη παραλία του κόσμου

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο Αμερικανός φωτογράφος Joseph Szabo στις αρχές της δεκαετίας του 1970 αποφάσισε να απαθανατίσει τον κόσμο της Jones Beach, μιας από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Νέας Υόρκης, η οποία φημίζεται για το πλήθος τουριστών που προσελκύει. Όπως εκτιμάται, κάθε χρόνο συγκεντρώνει περίπου έξι εκατομμύρια επισκέπτες. 

Το πολυσύχναστο μέρος για τον Szabo ήταν η αφορμή για να αποκαλύψει με το φακό του τους ανθρώπους σε στιγμές που δεν ντρέπονταν να δείξουν την πληθωρικότητά τους. Η δυναμική της παραλίας έρχεται στο φως από τα μαυρισμένα ανδρικά σώματα, από το λαδωμένο δέρμα, τους ντροπαλούς έφηβους, τα χρώματα των μαγιώ.

Στην παραλία αυτή δεν υπάρχουν τάξεις και φυλές. Οι διαιρέσεις ξεχνιούνται, όλα αναπαριστώνται με τρυφερότητα. Πολλοί φωτογράφοι θαυμάζουν το Szabo για τη δουλειά του και την ενασχόλησή του εδώ και 35 χρόνια με τον πληθυσμό που συγκεντρώνει ο συγκεκριμένος χώρος.

Οι μοναδικές φωτογραφίες του "Jones Beach", αιχμαλωτίζουν το φως, αποκαλύπτουν τα πάθη και τις συγχύσεις των ανθρώπων με τον πιο λεπτομερή τρόπο. Ο φωτογράφος αντιλαμβάνεται έναν κόσμο σε κατάσταση χαλαρότητας, ενώ αποτυπώνει τις συνήθειες της κάθε εποχής.

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7

Image 8

Image 9

Image 10

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman