ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

The Masters of Pop Art Διάλεξη της Μάρας Καρέτσου

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Hellenic American College (HAEC) παρουσιάζει διάλεξη της διεθνούς φήμης εικαστικού και Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως Ελλάδας Μάρας Καρέτσου με θέμα "The Masters of Pop Art”.  Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, στις 19:30 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα). Η διάλεξη θα γίνει στα Ελληνικά με παράλληλη προβολή φωτογραφικού υλικού.

Η πολύχρωμη επανάσταση της PopArtάλλαξε την πορεία της ιστορίας της Τέχνης και η επιρροή της είναι διακριτή ακόμα και σήμερα σε πολλές εκφάνσεις των σύγχρονων εικαστικών. Η καταξιωμένη καλλιτέχνης Μάρα Καρέτσου έχει την δυνατότητα να παρουσιάσει μια μοναδική οπτική γύρω από το συγκεκριμένο κίνημα, τα γεγονότα που το σημάδεψαν και τα πρόσωπα που διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς το έζησε εκ των έσω.

Η Μάρα Καρέτσου, στα τέλη της δεκαετίας του ’60 έφυγε από το πατρικό της στην Λάρισα για να σπουδάσει στην Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Το 1973, κατόπιν διαγωνισμού, αποκτά την θέση επιμελήτριας στην έδρα πλαστικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Λίγα χρόνια αργότερα, στο Παρίσι όπου ζούσε με τον τότε σύζυγό της, γνωρίζεται με τον Αλέξανδρο Ιόλα. Ο θρυλικός συλλέκτης και έμπορος τέχνης γίνεται φίλος και μέντοράς της. Μετά από παρακίνησή του, μετακομίζει στις αρχές του 1980 στην Νέα Υόρκη όπου μένει μέχρι και σήμερα. Χάρη σε αυτόν πραγματοποιεί την πρώτη της έκθεση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού το 1982. Ο Ίολας όχι μόνο την ανέδειξε ως καλλιτέχνη και έδωσε ώθηση στην καριέρα της αλλά και την σύστησε στον ευρύτατο κοινωνικό του κύκλο που αποτελούνταν από ηθοποιούς, πολιτικούς καθώς και από επιφανείς εκπροσώπους της popartτης οποίας ήταν ένθερμος υποστηρικτής.

Ημερομηνία
Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, 19:30

Διεύθυνση
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Αθήνα

Είσοδος Eίσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες
Διεύθυνση Πολιτιστικών Ελληνοαμερικανικής Ένωσης: 210 3680052, www.hau.gr/culture

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2019 Premium S.A. All Rights Reserved.