ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γνωρίζατε ότι ο Τζον Λένον...

Tweet
Share
Tweet
Share

Τραγουδιστής, συνθέτης, μουσικός, συγγραφέας μα πάνω απ’ όλα αυθεντικός. Ο Τζον Λένον δεν ήταν απλά ένας σπουδαίος καλλιτέχνης αλλά και ένας πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος. Μια προσωπικότητα που άφησε εποχή τόσο για τις μουσικές του επιτυχίες με το συγκρότημα των Beatles όσο και για τη δράση του ως ακτιβιστής. Σαν σήμερα το 1980 έπεσε νεκρός, ενώ ο δολοφόνος του, Μαρκ Τσάπμαν, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει πως τα «κακά πνεύματα» τον ώθησαν στην πράξη αυτή. Με αφορμή την ημέρα ας θυμηθούμε μερικά πράγματα για τη ζωή του.

-Κατά τα παιδικά του χρόνια συμμετείχε σε χορωδία και ήταν πρόσκοπος. Ο Λένον ξεκίνησε την πορεία του συμμετέχοντας σε μια εκκλησιαστική χορωδία, ενώ συμμετείχε και στην ομάδα προσκόπων 3rd Allerton Boy Scout.

-Έμαθε να οδηγεί τελευταίος από τα «Σκαθάρια». Η επαναστατική μορφή της ροκ πήρε το δίπλωμα οδήγησης σε ηλικία 24 ετών, στις 15 Φεβρουαρίου του 1965. Ωστόσο δεν ήταν ιδιαίτερα καλός και τελικά τα παράτησε όταν το 1969 τράκαρε την Άστον Μάρτιν του κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Σκωτία με τη σύζυγό του, Γιόκο Όνο, το γιο τους και την κόρη της Γιόκο. Ο Λένον χρειάστηκε 17 ράμματα μετά το ατύχημα. Έπειτα από αυτό το περιστατικό μετακινούνταν πάντα με σοφέρ.

p01br0nw

-Ήταν ο μόνος από τους Beatles που δεν έγινε ποτέ τελείως χορτοφάγος. Το 1965 ο Τζορτζ Χάρισον αποφάσισε να υιοθετήσει τη στάση αυτή στη ζωή του, ενώ ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ ακολούθησε μερικά χρόνια μετά. Ο Ρίνγκο δεν έγινε χορτοφάγος κυρίως για πνευματικούς λόγους. Ο Τζον Λένον αποπειράθηκε να υιοθετήσει τη χορτοφαγία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’60, όμως πάντα κατέληγε να τρώει κρέας με κάποιο τρόπο.

- Στην πραγματικότητα ο καλλιτέχνης μισούσε τη φωνή του και ζητούσε από τον παραγωγό των Beatles, Τζορτζ Μάρτιν, να την «καλύψει» με κάποιο τρόπο.

-Μια φορά είχε χτυπήσει έναν άνθρωπο μέχρι θανάτου, καθώς εκείνος υπονόησε πως ο Λένον ήταν ομοφυλόφιλος.

7465427900 dd4fd14445 b

-Οι δίσκοι των Beatles δεν του άρεσαν ποτέ πάρα πολύ. Μιλώντας κατά τη διάρκεια ενός δείπνου με τον παραγωγό του, κάποια χρόνια μετά τη διάλυση του γκρουπ, ο Λένον αποκάλυψε στον Μάρτιν ότι ήθελε να επαναηχογραφήσει όλα τα τραγούδια τους.

-Το αγαπημένο του επιτραπέζιο ήταν η Monopoly. Κουβαλούσε πάντα μαζί του μία στα ξενοδοχεία που διέμενε το συγκρότημα.

-Ενίοτε του άρεσε να κοιμάται σε φέρετρο.

- Όταν κάποτε ένας φίλος του τον ρώτησε ποιος ήταν ο καλύτερος στίχος που είχε γράψει ποτέ, ο Τζον Λένον απάντησε: «Αυτό είναι εύκολο. Το All you need is love».

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman