ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Είσαστε 20 χρονών και σας ξινίζουν ορισμένες δουλειές; Δείτε τι έκαναν στη ηλικία σας μερικοί …

Tweet
Share
Tweet
Share

Πολλοί από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους του κόσμου δεν γεννήθηκαν εκατομμυριούχοι, αντιθέτως, έπρεπε να εργαστούν για να κατακτήσουν την επιτυχία. Κάποιοι μάλιστα από αυτούς ξεκίνησαν να εργάζονται σε πολύ αντίξοες συνθήκες, αλλά η επαγγελματική τους πορεία και η ζωή τους πήρε μια διαφορετική τροχιά.

Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ο δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος (27,6 δισ. δολάρια), δεν είχε πάντα τόσο γλυκιά ζωή. Ξεκίνησε ως ψήστης στα Mc Donalds κατά τη διάρκεια ενός καλοκαιριού στα νιάτα του – και δεν κατάφερε να γίνει ούτε ταμίας. Βεβαίως, σήμερα είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους και αναγνωρίσιμους επιχειρηματίες διεθνώς.

bezos

Δείτε παρακάτω μερικούς ακόμα από τους πιο διάσημους δισεκατομμυριούχους που ξεκίνησαν την καριέρα τους από πολύ χαμηλά:

huffington

1. Η Arianna Huffington ήταν κάτι σαν ερασιτέχνης χίπισσα στα είκοσι της. Απολαμβάνοντας ένα είδος περιπλανώμενης ζωής ταξίδευε σε διάφορα φεστιβάλ μουσικής με το φίλο της, τον δημοσιογράφο του BBC Bernard Levin. Σήμερα είναι ιδιοκτήτρια μιας από τις μεγαλύτερες και πιο έγκυρες επιχειρήσεις ενημέρωσης στον κόσμο, της Huffington Post!

opra

2. Η Opra Winfrey, η σούπερ τηλεπερσόνα των 3 δισ. δολαρίων, εργαζόταν σε ένα κατάστημα συσκευάζοντας είδη παντοπωλείου για να ζήσει, ενόσω σπούδαζε με πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί.

ursoula

3. Η Ursula Burns, συγκαταλέγεται στους ελάχιστους που έκαναν την πρακτική τους τη δεκαετία του ’80 (κάτι που σήμερα πλέον είναι πολύ συνηθισμένο). Ξεκίνησε λοιπόν ως ασκούμενη στα είκοσι της για να καταλήξει σήμερα Διευθύνουσα Σύμβουλος της Xerox.

cuban

4. Ο Mark Cuban, ο μεγιστάνας των αθλητικών μέσων ενημέρωσης, είχε μια κάπως αργοπορημένη εκκίνηση, αφού χρόνια μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο εργαζόταν ως μπάρμαν και ως πωλητής υπολογιστών.

yahoo

5. Η Marissa Mayer, έδωσε άπειρες συνεντεύξεις για διάφορες εργασίες, χωρίς να προσληφθεί πουθενά, μέχρι να εργασθεί τελικά για την Google. Έμεινε εκεί επί 13 χρόνια πριν μετακινηθεί στην Yahoo όπου ανέλαβε τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου.

ralph

6. Ο Ralph Lauren, δεν αποτελεί έκπληξη αφού ως νεαρός εργάστηκε σαν βοηθός πωλήσεων για έναν έγκριτο οίκο ανδρικών ενδυμάτων, τους Brooks Brothers. Η εμπειρία που απέκτησε εργαζόμενος εκεί τον ενέπνευσε να ξεκινήσει τη δική του φίρμα, καταλήγοντας ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και φημισμένους σχεδιαστές στον κόσμο!

Γι’ αυτό ακόμα κι αν ονειρεύεστε να κατακτήσετε τον κόσμο, μη πιστεύετε ότι για να το επιτύχετε πρέπει να ξεκινήσετε από ψηλά. Δεν έχει σημασία από πού ξεκινάς αλλά το πόσο ψηλά θέλεις να φτάσεις. Μη ξινίζετε τα μούτρα σας οποιαδήποτε ευκαιρία εργασίας και αν σας προσφέρουν, ακόμα και αν θεωρείτε ότι αυτή δεν «αξίζει» τον κόπο και τα χρόνια που ξοδέψατε στα θρανία για να αποκτήσετε το πτυχίο σας. Αδράξτε κάθε ευκαιρία, πιστέψτε στις ικανότητες και τη θέλησή σας, πιστέψτε στο όνειρό σας και μπείτε στην αγορά εργασίας από οποιαδήποτε θέση. Όλοι από κάπου ξεκίνησαν, οι περισσότεροι μάλιστα από τα χαμηλά. Πιστέψτε στο όνειρό σας και καταστρώστε ένα σχέδιο για να το πραγματοποιήσετε!

Πάνος Τσαγκαράκης

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman