ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πόρτες και παράθυρα με τα μάτια της Νένης

Tweet
Share
Tweet
Share

Η Νένη Λαμπροπούλου είναι μια επιτυχημένη επαγγελματίας στο χώρο του Real Estate. Διαθέτει, όμως, την ικανότητα να αποτυπώνει με την κάμερα του τηλεφώνου της απίστευτα ωραίες λεπτομέρειες και στοιχεία της πόλης, συνθέτοντας ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Το “penna” μίλησε μαζί της και μας είπε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για την ιδιαίτερα ωραία ενασχόληση της.

"Το ενδιαφέρον μου με τη φωτογραφία ξεκίνησε αργά, περίπου το 2000 που νομίζω πως αγόρασα και τη πρώτη μου σοβαρή μηχανή. Τότε ασχολιόμουν πολύ πιο «επίσημα» ας πούμε, κουβαλώντας φωτογραφικές μηχανές και φακούς όπου πήγαινα. Ασχολήθηκα με slides ένα διάστημα, με νυχτερινή φωτογράφιση και με το αποτύπωμα των φώτων σε κίνηση, με πολύ κοντινά πλάνα, γενικότερα πειραματίστηκα, πάντα εντελώς ερασιτεχνικά, μέχρι που εμφανίστηκαν τα κινητά με κάμερες και τελείως διαφορετικές δυνατότητες. Τότε σιγά - σιγά άλλαξε η οπτική μου και η σχέση μου με τη φωτογραφία. Ήταν μαγικό να μπορώ να έχω στην τσέπη μου ένα τέτοιο εργαλείο και άρχισα να πειραματίζομαι ασταμάτητα. Στην αρχή ήταν τα φίλτρα που εφαρμόζουν με ένα απλό πάτημα. Στην πορεία βρήκα εφαρμογές πολύπλοκες άλλες δωρεάν και άλλες επί πληρωμή που χρειαζόντουσαν μελέτη και περαιτέρω πειραματισμό. Πλέον επιλέγω τα κινητά μου βάσει της κάμερας που έχουν.

'Έτσι σπάνια πια χρησιμοποιώ φωτογραφική μηχανή αν και έχει αρχίσει τελευταία να μου λείπει και όλο και ψάχνω να δω τι καλό κυκλοφορεί στην αγορά. 

Αυτό που με ιντριγκάρει δεν είναι η αποτύπωση της εικόνας που βλέπω αλλά η σκέψη του πως μπορώ να τη μεταλλάξω. Να βάλω τη δική μου σφραγίδα σε μία υπάρχουσα πραγματικότητα. Μου αρέσει ας πούμε η ιδέα ότι ακόμα και αν το πλάνο μου είναι στραβό μπορώ να το ισιώσω. Να το ψηλώσω, να το πλατύνω να το εμπλουτίσω χρωματικά, να προσθέσω ή  ακόμα και να το αλλάξω εντελώς σε σημείο που να μην έχει πλέον καμία σχέση με τη πραγματικότητα. Άρα αυτό που φωτογραφίζω είναι στη πλειονότητά του η βάση για μια άλλη ανάγνωση μέσα από τις δυνατότητες των διαφόρων εφαρμογών και της δικής μου έμπνευσης. Αλλού επεμβαίνω δραματικά πολύ και αλλού λιγότερο εφόσον το αποτέλεσμα με ικανοποιεί. Το αστικό τοπίο είναι σίγουρα η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης και το κέντρο των πόλεων ένα συνεχές πεδίο εκπλήξεων με τη παλιά πόλη της Κέρκυρας στην κορυφή της λίστας και μετά το κέντρο της Αθήνας. Με τα χρόνια θα έλεγα πως απέκτησα μια εμμονή με τα παράθυρα, τις αντανακλάσεις, τις σκιές και τις μπουγάδες! 

'Ένα είναι σίγουρο: αυτή μου η ενασχόληση με έκανε να παρατηρώ το κόσμο τελείως διαφορετικά και αυτό μου αρέσει πάρα, μα πάρα πολύ γιατί μπορώ να περπατάω ώρες παρατηρώντας και ψάχνοντας." 

26. Shine through Corfu

Shine through- Corfu

27. Directions Rome

Directions - Rome

30. Window Congestion Corfu

Windows congestion - Rome

33. Hiding Corfu

Hiding - Corfu

24. Powerful reflections Corfu

Power reflections - Corfu

23. Lets stick together Corfu

Lets stick together - Corfu

22. Lingerie Corfu 1

Lingerie - Corfu

21. Old Fortress Corfu

Old Fortress - Corfu

20. Perfect light Corfu

Perfect light - Corfu

15. Unfinished Corfu

Unfinished - Corfu

14. Study on a window Corfu

Study on a window - Corfu

11. Shut me in Rome

Shine on me - Rome

10. Mix Match Corfu

Mix and match - Corfu

7. Inside Out Florence

Inside out - Florence

6. Mirorring Rome

Mirorrig - Rome

1. All eyes on us Corfu

All eyes on us - Corfu

4. Dont let it dry Mykonos 1

Don't let it dry - Mykonos

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman