ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μια ιστορία ζωής του Γιάννη Τσεκλένη!

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Ο μεγάλος Έλληνας σχεδιαστής που άφησε την τελευταία του πνοή χθες 30/01/20, σε ηλικία 82 ετών, πέντε χρόνια πριν, τον Ιανουάριο του 2015 εκμυστηρεύτηκε στο penna πότε και γιατί πήρε την απόφαση να κάνει το τεράστιο άλμα από τη μόδα της ένδυσης στη μόδα της ζωής:

Image 3

Mεταξωτό φουλάρι του 1971 εμπνευσμένο από το έργο του Τουλούζ Λωτρέκ, Moulin Rouge 

Ήταν το 1991, που χωρίς φανφάρες πήρα την μεγάλη απόφαση για το καινούργιο άλμα… από τη μόδα της ένδυσης, στη μόδα της ζωής !

Είχα κουραστεί να παλεύω επί χρόνια με τους ανεμόμυλους του ελληνικού παράλογου και της άγνοιας. Με το ξύλινο σπαθί μου της γνώσης των διεθνών συγκυριών.

Είχα ξοδευτεί ψυχικά, αφού είχα καταθέσει όλες μου τις δυνάμεις για να δημιουργήσω ένα ρεύμα ελληνικής δημιουργίας στους τομείς του υφάσματος και μόδας στον παγκόσμιο χώρο.

Image 4

Κατοικία στον Διόνυσο

Είχα χορτάσει βέβαια χειροκροτήματα και αποδοχή απ όλη σχεδόν την υφήλιο, αλλά με πονούσε. Με έσφαζε, που η ελληνική βιομηχανία μόδας καταπιανόταν χωρίς στρατηγικές και πριν μάθει το γιατί ήταν τότε ακόμα μια επερχόμενη παγκόσμια δύναμη… 

Και μπήκα τότε με φόρα στην άλλη μου αγάπη, την αισθητική των χώρων.  

Image 8

Κατοικία στην Τήνο

Πρώτο έργο, ένα δικό μoυ, πολύ παινεμένο καναβόσπιτο στην Οία κι αμέσως μετά το πρώτο Art Boutique Hotel της χώρας, το Vedemaστο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης… κι ακολούθησαν ξεχωριστές δουλειές με ολικό design σε μικρά ξενοδοχεία, οικιστικά σύνολα, όπως τα KELIA της Τήνου, μοναδικές κατοικίες, αναπλάσεις Νεοκλασικών  και στόλοι των Αστικών Μέσων Μεταφοράς καθώς και όλων των νέων τραίνων της χώρας.

Image 6

Κατοικία στην Οία

Αισθάνομαι, πως κι εδώ η υπογραφή μου δικαιώθηκε όσο και πάνω στα υφάσματα στην προηγούμενη επαγγελματική μου ζωή!

Image 7

Κατοικία στην Τήνο

Image 9

Aρχοντικό στο μεταξουργείο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2021 Premium S.A. All Rights Reserved.