ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τι έκανε ο Ελβις στο X-Factor της εποχής του;

Tweet
Share
Tweet
Share

Τι θα μπορούσαν να είναι πολλοί από τους πρωταγωνιστές της μουσικής βιομηχανίας του 20ου αιώνα, αν τα talent shows ήταν αυτά που είναι σήμερα και η τύχη τους εξαρτιόταν από τους όποιους «κριτές»; Θα περνούσαν οι Rolling Stones, οι Beatles, πόσο μάλλον κάποιοι σαν τους Grateful Dead ή τους Velvet Underground και τον Lou Reed από μία τέτοια δοκιμασία; Ακόμη και ο ίδιος ο Elvis, θα τα κατάφερνε;

Πριν από 72 χρόνια, σε ηλικία 10 ετών ο Ελβις εμφανίστηκε για πρώτη φορά δημοσίως σε ένα talent show της εποχής.

Ανεβασμένος σε μία καρέκλα για να φτάνει το μικρόφωνο, τραγούδησε το “Old Shep” σε έναν διαγωνισμό στο πανηγύρι της Αλαμπάμα του Μισισίπι. Το σόου μεταδιδόταν από το τοπικό ραδιόφωνο, όμως δεν υπάρχει ηχογράφηση αυτής της εμφάνισης.

Κατά κάποιες αναφορές είχε έλθει δεύτερος και είχε κερδίσει πέντε δολάρια και εισιτήρια για το πανηγύρι. Ο ίδιος όμως θυμόταν χρόνια αργότερα σε μία συνέντευξη ότι είχε έλθει πέμπτος και ότι το μόνο που είχε κερδίσει ήταν ένα χαστούκι από την μητέρα του για «ανάρμοστη συμπεριφορά»…

Η μοναδική φωτογραφία που υπάρχει δείχνει ότι ο ίδιος μάλλον θυμόταν καλά τι είχε συμβεί. Ο διοπτροφόρος Ελβις, με άδεια χέρια (δεύτερος από δεξιά) στέκεται ανάμεσα σε δύο αλλα παιδιά που κρατούν κάποιο έπαθλο.
Η επόμενη γνωστή δημόσια εμφάνισή του ήταν το 1948, όταν τραγούδησε σε ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι στους συμμαθητές του, επειδή η οικογένειά του θα μετακόμιζε από το Τούπελο στο Μέμφις του Τενεσί.

Το 1953 εμφανίστηκε σε ένα σχολικό talent show στο Μέμφις. Εκεί βγήκε πρώτος και ενθουσίασε τους πάντες.

Λίγο αργότερα πήγε σε ένα στούντιο ηχογράφησης και τραγούδησε τα “My Happiness” και “That’s When Your Heartaches Begin”, πληρώνοντας δέκα δολάρια. Ηθελε να ακούσει την φωνή του ηχογραφημένη και την ταινία την έκανε δώρο στην μητέρα του.

Ο Σαμ Φίλιπς, ιδιοκτήτης του στούντιο και της θρυλικής Sun Records άκουσε την ηχογράφηση και κάλεσε τον νεαρό για τα περαιτέρω. Εκεί ξεκίνησε ο θρύλος και ο θρύλος έγινε ιστορία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman