ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γυναίκες που τόλμησαν... και νίκησαν

Tweet
Share
Tweet
Share

Υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν πως η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων επετεύχθη χάρη σε γυναίκες που κατάφεραν να αλλάξουν την παγκόσμια ιστορία αλλά και την θέση της γυναίκας στην κοινωνία, μέσα από το έργο τους, την ζωή τους και τις πράξεις τους.

Κατά πάσα πιθανότητα η μάχη δεν τελείωσε ποτέ, καθώς οι στατιστικές δείχνουν πως το "ασθενές" φύλο έχει ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να καταφέρει να εξισωθεί ολοκληρωτικά κοινωνικά και οικονομικά με τους άνδρες.

Στη συνέχεια παρουσιάζονται προσωπικότητες της παγκόσμιας ιστορίας που πάλεψαν για την γυναικεία ισότητα και κατάφεραν να σπάσουν τον κανόνα που ήθελε τις γυναίκες προορισμένες και περιορισμένες στην κουζίνα.

1. Rosa Parks: Η γυναίκα που αρνήθηκε να δώσει την θέση της στο λεωφορείο για να κάτσει ένα λευκός, όπως επέβαλλε ο νόμος στην Αμερική το 1955, όπου οι μαύροι θεωρούνταν πολίτες δεύτερης κατηγορίας

12

2. Malala: Το κορίτσι από το Πακιστάν που πάλευε για το δικαίωμα των γυναικών στην μόρφωση και προσπάθησαν οι Ταλιμπάν να δολοφονήσουν.

21

3. Elisa Leonida Zamfirescu: Η πρώτη γυναίκα μηχανικός.

31

4. Simone de Beauvoir: Γαλλίδα συγγραφέας και ακτιβίστρια, υπερμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών και φιλόσοφος. Γνωστή για το βιβλίο της Δεύτερο Φύλο

42

5. Emmeline Pankhurst: Βρετανή πολιτική ακτιβίστρια πρωτοστάτησε στο κίνημα των σουφραζέτων και στο αγώνα για το δικαίωμα των γυναικών στην ψήφο.

51

6. Jane Goodall: Η Βρετανίδα πρωτευοντολόγος που μάχεται για την προστασία των χιμπατζήδων.

6

7. Sofia Ionescu-Ogrezeanu: Η πρώτη γυναίκα νευρολόγος.

7

8. Komako Kimura: Γιαπωνέζα ακτιβίστρια, πρωτοστάτησε στον αγώνα για το δικαίωμα των γυναικών στην ψήφο.

8

9. Amelia Mary Earhart: Η πρώτη γυναίκα που διέσχισε με αεροπλάνο τον Ατλαντικό.

9

10. Anne Frank: Η εβραιοπούλα που κατέγραψε στο Ημερολόγιο της την φρίκη του Ναζισμού.

10

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman