ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Με το βλέμμα στραμμένο στην... Καζαμπλάνκα

Tweet
Share
Tweet
Share

«Play it, Sam. Play it again», είπε η Ίλσε (Ινγκριντ Μπέργκμαν), σε μια από τις πιο όμορφες σκηνές της Καζαμπλάνκα.

Και τότε ο Σαμ με δισταγμό, καθότι γνώστης μιας πικρής ιστορίας, άρχισε να χαϊδεύει στο πιάνο το «As time goes by». Ήταν το κομμάτι που πριν από χρόνια είχε ενώσει την Ίλσε με τον αγαπημένο της Ρικ. Το ίδιο που θα τους χώριζε μέσα στο μπαρ του Ρικ, στην Καζαμπλάνκα, όπου η Ίλσε είχε βρεθεί τυχαία.

Ο Humphray Bogart ή Bogey, όπως συνήθιζαν να τον λένε οι φίλοι του, (παρατσούκλι που του είχε κολλήσει ο φίλος του ηθοποιός Σπένσερ Τρέισι), γεννήθηκε το 1899 στη Νέα Υόρκη. Ήταν ένα κράμα ευσυνειδησίας, καλοσύνης, ταλέντου αλλά και μεγάλος φαν της οινοποσίας, του καπνίσματος, αλλά και της άστατης ζωής. Ηταν παμτρεμένος με την καλλονή - ηθοποιό του Χόλιγουντ, Lauren Bacall.

bogartyoung2
 
Ο Μπόγκαρτ ήταν λάτρης του διαβάσματος, ενώ πολλές ώρες περνούσε παίζοντας σκάκι και ακούγοντας κλασική μουσική. Είχε πολλούς φίλους ηθοποιούς που τον βοήθησαν να παίξει μικρούς ρόλους στο Broadway. Στα τέλη της δεκαετίας του 1920 υπογράφει συμβόλαιο με τη Fox, αλλά επειδή δεν έρχεται η πολυπόθητη επιτυχία, η συμφωνία διακόπτεται. Το σημάδι που άφησε στην ιστορία του κινηματογράφου αναμφισβήτητα θα παραμείνει ανεξίτηλο και στις επόμενες γενιές.

aaaaa

Αποτελεί θρύλο του σινεμά λόγω τη συμμετοχής του σε μια σειρά αστυνομικών ταινιών μυστηρίου κατά την χρυσή εποχή του Χόλυγουντ. Είναι γνωστός για τις ταινίες Το Απολιθωμένο Δάσος του 1936Το Γεράκι της Μάλτας του 1941Καζαμπλάνκα του 1942Η σειρήνα της Μαρτινίκα του 1944Πάθος και αίμα του 1946Ο Θησαυρός της Σιέρα Μάντρε του 1948 και την ταινία που του χάρισε το όσκαρ το 1951 Η βασίλισσα της Αφρικής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman