ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Όταν ο Warhol έδωσε τα χέρια με την Converse...

Tweet
Share
Tweet
Share

Είναι ο καλλιτέχνης που έχει πουλήσει τα περισσότερα έργα τέχνης σε δημοπρασίες το 2014. Πάνω από 1.000 έργα του αξίας 653,2 εκατομμυρίων δολαρίων άλλαξαν χέρια σύμφωνα με τη διαδικτυακή βάση δεδομένων ArtNet. Ο λόγος για τον Andy Warhol.

Ο κινητήριος μοχλός πίσω από την τάση είναι το ίδρυμα Warhol για τις Εικαστικές Τέχνες που ολοκληρώνει τον τρίτο και τελικό “γύρο” του γύρω από ένα τεράστιο πρόγραμμα από δωρεές: Διένειμε 52.786 έργα σε 322 Ιδρύματα από το 1999.

Το σώμα του Γουόρχολ ήταν σημαδεμένο από βαθιές ουλές αποτέλεσμα επεμβάσεων. Οι πλούσιοι και διάσημοι του κόσμου τον παρακαλούσαν να τους ζωγραφίσει ή τουλάχιστον να κάτσει δίπλα τους στο Studio 54. Έγραψε τη δική του ιστορία στην pop art και την μοντέρνα τέχνη, ενώ μετέτρεψε το μάρκετινγκ σε παράμετρο της εικαστικής αισθητικής. Ο σπουδαίος, αινιγματικός, φιλόδοξος, ιδιοσυγκρασιακός, σαδιστής, κοινωνικός Andy Warhol γεννήθηκε ακριβώς πριν από 100 χρόνια.

Η επεκτατική πολιτική ενός μύθου

Η επεκτατική ωστόσο πολιτική του κορυφαίου δημιουργού δεν περιορίζεται μόνο στο χώρο των τεχνών. Πρόσφατα η γνωστή εταιρεία Converse, ανακοίνωσε το παγκόσμιο ντεμπούτο της κολεξιόν 2015 Converse All Star Andy Warhol, για την άνοιξη του 2015 σε συνεργασία με το Andy Warhol Foundation.

Οι δύο μεγάλοι εκπρόσωποι της ποπ κουλτούρας δίνουν τα χέρια προκειμένου να γιορτάσουν τη δημιουργική αυτοέκφραση και να κάνουν πράξη το όραμα του καλλιτέχνη που μετέβαλε μια και καλή την εικόνα ενός εμπορικού προϊόντος.

Ο Warhol θεωρείται ως ο διαπρεπής καλλιτέχνης του 20ου αιώνα, οραματιστής της εικόνας και του οπτικού μηνύματος. Οι επιδράσεις του στους υπόλοιπους καλλιτέχνες είναι εμφανείς. Ένα μέρος των εσόδων από τη συλλογή Converse All Star Andy Warhol θα στηρίξει το Andy Warhol Foundation. Η τιμή των νέων παπουτσιών θα κυμαίνεται από 35 έως και 90 δολάρια.

Η εταιρεία που κατάφερε να γίνει brand

Η Converse ιδρύθηκε από τον Μαρκίς Μιλς Κόνβερς το 1908 στο Μάλντεν της Μασαχουσέτης. Μέχρι το 1910 παρήγαγε 4.000 ζευγάρια παπουτσιών με σόλα από καουτσούκ ημερησίως. Το 1915 άρχισε να παράγει παπούτσια για τέννις, ενώ το 1917 άρχισε να παράγει παπούτσια για μπάσκετ.

Στις 9 Ιουλίου 2003, η εταιρεία ανακοινώνει την εξαγορά της από την Nike για το ποσό των $305 εκατ. Ορισμένοι παίκτες του NBA που φορούν σήμερα τα παπούτσια της εταιρείας είναι οι Κερκ Χάινριχ, Μορίς Έβανς, Ουντόνις Χάσλεμ και Έλτον Μπραντ.

x0mevvbwouqc4iaojepc

zfpblgmogewi4yilc4mm

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman