ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ταξίδι στην Ανταρκτική... πάνω σε δύο ρόδες

Tweet
Share
Tweet
Share

Πάντα ονειρευόμουν να γυρίσω με ποδήλατο όλη την Ανταρκτική. Έπαιρνα αφορμή από ιστορίες που διάβαζα σε βιβλία, από ταινίες που έβλεπα στο σινεμά, οι εικόνες ήταν μέσα μου γραμμένες για τα καλά. Έμαθα πολλά για τη φτώχεια της Αφρικής, όταν πραγματοποίησα ένα ταξίδι 22.000 χιλιομέτρων από τη Σενεγάλη στη Σομαλία πάνω στους δύο τροχούς. Ένιωθα ανήμπορη που δεν μπορούσα να κάνω τίποτα γι’ αυτούς, απλά να περνώ και να τους παρατηρώ.

Η Ανταρκτική είναι ένα μεγάλο στοίχημα, κανείς δεν έχει τολμήσει να το κάνει. Πείστηκα πως με τον κατάλληλο εξοπλισμό και την υποστήριξη θα τα κατάφερνα. Ευτυχώς βρήκα κάποιους ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν. Στόχος μου παράλληλα είναι να αντλήσω κεφάλαια για την καταπολέμηση του ιού HIV/AIDS στην Αφρική και να βοηθήσω για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου συστήματος εκπαίδευσης που θα στηρίζεται σε γερές βάσεις. Θέλω να εμπνεύσω τους ανθρώπους να στοχεύουν όσο πιο ψηλά μπορούν. Να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα και να μην το βάζουν κάτω.

1434287849

Έχοντας μηδενική εμπειρία στην άσκηση πάνω στον πάγο και το χιόνι ζήτησα τη συμβουλή εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να μάθω περισσότερα για τη χρήση ειδικού ποδηλάτου που θα προσαρμόζεται στις ακραίες καιρικές συνθήκες. Ο Steve Christini από τη Φιλαδέλφεια πίστεψε στο όραμά μου και δέχτηκε να με βοηθήσει, κατασκευάζοντας το πρώτο ποδήλατο που θα μπορούσε να κινηθεί πάνω σε πάγο.

1434289912

Αφού ολοκληρώθηκε η κατασκευή, ταξίδεψα στην Αρκτική προκειμένου να κάνω το πρώτο test drive. Ο ενθουσιασμός μου δεν μπορούσε να κρυφτεί. Όλα πήγαν καλά και το όχημα θα μπορούσε να κινηθεί. Είμαι έτοιμη για το μεγάλο ταξίδι.

1433854560

Η ιστορία δημοσιεύεται στο pozible.com από την Kate Leeming. Εάν θέλετε να συνεισφέρετε για την πρωτοβουλία της μπορείτε να μεταβείτε εδώ και να λάβετε περαιτέρω ενημέρωση. Στη δεξιά πλευρά της σελίδας βλέπετε αναλυτικά το ποσό το οποίο μπορείτε να δώσετε και τι θα λάβετε για το καθένα.

1433855469

Με τα χρήματα η Leeming έχει στόχο:

1)    Τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ σχετικό με τα μέρη που θα επισκεφτεί
2)    Την καταπολέμηση του AIDS στην Αφρική
3)    Τη δημιουργία ενός παγκόσμιου εκπαιδευτικού συστήματος
4)    Τη λήψη φωτογραφιών αλλά και τη δημιουργία φιλμ από το ταξίδι
5)    Τη δημιουργία διαφημιστικής καμπάνιας
6)    Τη «γέννηση» μιας γυναικείας κοινότητας η οποία θα διασφαλίζει τα δικαιώματα του «ασθενούς» φύλου

Σε περίπτωση που θέλετε να γίνετε ο αποκλειστικός χορηγός της πρωτοβουλίας της Kate Leeming μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην ίδια μέσω της διεύθυνσης του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman