ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ποιος είναι ο Mario Tsagardi

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Του Πάνου Τσαγκαράκη

Θα μπορούσε κανείς να μπερδευτεί προσπαθώντας να σκιαγραφήσει τον Μάριο. Όσοι δεν τον γνωρίζουν καλά, δεν έχουν και την καλύτερη ιδέα γι αυτόν. Τον θεωρούν ένα εκκεντρικό, εγωπαθή και αλαζόνα τύπο, που δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο από το τομάρι του. Αλλά βαθιά μέσα του ο Μάριο, διαθέτει ένα πλούσιο, ευαίσθητο και περίπλοκο κόσμο, είναι δίκαιος μέχρι παρεξηγήσεως, ανθρώπινος, γαλαντόμος, αλλά και σκληρός τύπος που έχει αποδείξει ότι αντέχει τις κακουχίες της ζωής. Απλά, δεν αφήνει τους άλλους να μπουν και να δουν τον κόσμο του τόσο εύκολα.

Γι αυτόν, έχει μεγάλη σημασία η προσωπικότητα του άλλου, πρέπει απαραίτητα να έχει δυνατή προσωπικότητα είτε είναι άντρας, είτε είναι γυναίκα, να έχει την ποιότητα και το μυστήριο που κάνει την παρέα μαζί του μια πρόκληση. Δεν συμβιβάζεται με τις επιτηδευμένες προσωπικότητες και ακόμα περισσότερο με τις φαντασμένες, τις δήθεν. Προτιμά να κάνει παρέα με αυτούς, που οι άλλοι στον κόσμο τους θεωρούν αλήτες όχι, με την τιμητική έννοια. 

Μπορεί με την ίδια άνεση κι ευκολία να μιλήσει σ' έναν "άρχοντα" και σ έναν "περιθωριακό" τύπο. Αν και γι' αυτόν ο τίτλος του άρχοντα ανήκει σε κάποιον που έχει αυτές τις ποιότητες στον χαρακτήρα, που κάνουν τους άλλους να τον αναγνωρίζουν και να τον προσφωνούν ως "άρχοντα". Και, όχι τον επιτηδευμένο, ή "καθώς πρέπει" τύπο που νομίζει ότι η αναγνώριση του από την κοινωνία έχει να κάνει με το τι οδηγεί, τι φοράει και γενικότερα πόσα υλικά αγαθά έχει στην κατοχή του.

Για τον Μάριο, η εμφάνιση του είναι μια επέκταση της προσωπικότητας του, τα ρούχα του, τον κάνουν να νοιώθει ωραία, δεν τα φοράει για να επιδειχτεί στους άλλους. Το ίδιο και με τη διασκέδαση του, μπορεί να συχνάζει στα πιο ακριβά εστιατόρια και μπαρ, αλλά δεν λέει όχι στα πιο περίεργα στέκια, τα καταγώγια, εκεί,  όπου συχνάζουν τύποι που δεν τους βλέπεις στα in "καθώς πρέπει" μπαρ. Το αξιοσημείωτο, είναι ότι οι τύποι αυτοί που συχνάζουν σε αυτά τα περίεργα μπαρ, τον δέχονται σαν ίσο και όμοιο τους. Κάτι, που ο Μάριο εκτιμά πολύ, δεδομένου ότι αυτοί, οι τόσο ενδιαφέροντες τύποι, επιλέγουν με αυστηρά κριτήρια τον άνθρωπο με τον οποίο θα πιουν το ποτό τους μαζί και θα αλλάξουν δυο κουβέντες.

Αυτός είναι ο Μάριο, ένας δύσκολος να ψυχολογήσεις τύπος, αλλά τολμηρός και δίκαιος, που επιλέγει πάντα, να κάνει αυτό που εκείνος θεωρεί σωστό για εκείνον και όχι, για τους άλλους. Ακόμα περισσότερο, δεν κάνει ποτέ αυτό που υπαγορεύουν οι κανόνες που έχουν θέσει κάποιοι για τη ζωή, θέτει τους δικούς του. Εν ολίγοις, ο Μάριο είναι η επιτομή των άκρων, μοιάζει σαν να τα προκαλεί, φτάνει δε τόσο γρήγορα στα άκρα, που κανείς ποτέ δεν μπόρεσε να καταλάβει το λόγο και γιατί. Ένας, ασυμβίβαστος, φιλοσοφημένος τύπος, με διαφορετικό γούστο και άποψη για τη ζωή και τους ανθρώπους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.