ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μουσική μέσα από τα συντρίμμια...

Tweet
Share
Tweet
Share

O Παλαιστίνιος πιανίστας Ayham al-Ahmed, είναι από τους τελευταίους κατοίκους του Yarmouk, του κατεστραμμένου αυτού στρατοπέδου προσφύγων που καταλήφθηκε από τους τζιχαντιστές.

Άφησε την οικογένειά του να φύγει για να μη θέσει τη ζωή τους σε κίνδυνο στην πολιορκημένη περιοχή, ενώ εκείνος αποφάσισε να μείνει, παρά τους βομβαρδισμούς του συριακού στρατού και τις επιθέσεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. Οι τζιχαντιστές, την 1η Απριλίου, εισέβαλαν στο παλαιστινιακό στρατόπεδο - το μεγαλύτερο της Συρίας, που βρίσκεται στην περιφέρεια της Δαμασκού. Η τελευταία του ανάρτηση στο facebook είναι στις 2 Απριλίου. Πρόκειται για ένα βίντεο που τον δείχνει να παίζει αρμόνιο στους έρημους δρόμους της πόλης του.

Ayham Ahmad TINIMA20150406 0206 5

«Σ' αυτό το στρατόπεδο, οι πολίτες θέλουν την ειρήνη και όχι τον πόλεμο. Ο Θεός να σώσει το στρατόπεδο και να το προστατεύσει απ' όλα τα δεινά. Σας αγαπώ όλους, να προσεύχεστε για μας», είναι η φράση που ξεχωρίζει στο τέλος.

813885 o SYRIE PIANISTE facebookhttp i.huffpost.com s

Στο παρελθόν είχε δεχθεί έντονες απειλές από τους ισλαμιστές πως αν δεν σταματούσε να παίζει μουσική θα του έσπαγαν τα δάχτυλα. Ο Ayham al-Ahmed είχε αδυναμία στη τζαζ, την κλασική του Μπαχ και του Χάϋντν, τις συνθέσεις των μεγάλων αράβων συνθετών, όπως και τις δικές του. Ο Παλαιστίνιος πιανίστας είχε αψηφήσει τις απειλές και εξακολουθούσε να παίζει στους δρόμους με τη μικρή του χορωδία, "Τα Μπουμπούκια του Yarmouk".

Ayham Ahmed

swsti 33

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman