ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η κόρη του Kurt Cobain για το θρύλο της grunge

Tweet
Share
Image 1
Image 2
Image 3
Image 4
Image 5
Image 6
Image 7
Image 8
Image 9
Image 10
Tweet
Share

Έχοντας κερδίσει επάξια τον τίτλο ενός από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της grunge μουσικής σκηνής, ο Kurt Cobain, τόσο με το μουσικό του ταλέντο, όσο και με την ιδιόμορφη προσωπικότητά του, κατάφερε να επηρεάσει αλλά και να εκφράσει τις ενδόμυχες ανησυχίες μιας ολόκληρης γενιάς.

Ήταν στις 8 Απριλίου του 1994 όταν ένας ηλεκτρολόγος εντόπισε νεκρό τον τραγουδιστή των Nirvana στο σπίτι του στο Lake Washington. Ένα όπλο ήταν στραμμένο στο πιγούνι του και στο πλάι του βρέθηκε ένα σημείωμα αυτοκτονίας. Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι ο Cobain πέθανε στις 5 Απριλίου, ενώ στον οργανισμό του βρέθηκε μεγάλη συγκέντρωση ηρωίνης και ηρεμιστικών Valium.

Η κόρη του διάσημου κιθαρίστα, αλλά και παραγωγός του νέου ντοκιμαντέρ για τη ζωή του πατέρα της, Frances Bean Cobain, περιγράφει με χαμόγελο τις μέρες που εργαζόταν για την παραγωγή του νέου δίσκου του ποπ συγκροτήματος, Jonas Brothers, ενώ απέναντι της ξεχώριζε η αφίσα του Kurt.

Αυτή είναι μία από τις πολλές ιστορίες που έφερε στο φως η 22χρονη πλέον Frances. Η ίδια για πρώτη φορά μιλά ανοιχτά για την ταραχώδη ζωή του πατέρα της, τα βιώματα της ίδιας μετά το θάνατό του, την ιδιόμορφη σχέση του με την μητέρα της, Courtney Love αλλά και το νέο ντοκιμαντέρ που θα γυριστεί σε παραγωγή του Brett Morgen.

«Ο Kurt πολλές φορές έβγαζε στην τέχνη του κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που ήταν στην πραγματικότητα, ακριβώς γιατί το ήθελε το κοινό του. Αυτό ήταν κάτι που τον πίεζε, γι’ αυτό και στο τέλος πίστευε πως ο κόσμος θα ήταν πιο χαρούμενος χωρίς αυτόν», εξηγεί η 22χρονη.

kurt frances

«Αν ζούσε θα είχα τον πατέρα μου κι αυτό θα ήταν η πιο όμορφη εμπειρία για μένα», συμπληρώνει. «Η φωνή του θα με συντροφεύει για πάντα, μέσα από τα τραγούδια του. Εντύπωση έχει προκαλέσει σε πολλούς το γεγονός πως οι φωνές μας μοιάζουν όταν μιλάμε, έχουν το ίδιο βάθος. Δεν ξέρω πως έγινε αυτό. Δεν μιλούσα καν όταν πέθανε», αποκαλύπτει η Frances.

H δύναμη των γονιδίων είναι απίστευτη. «Πριν καιρό ήρθαν στο σπίτι μου τα πρώην μέλη των Nirvana, ο Dave Grohl, ο Krist Novoselic αλλά και ο Pat Smear. Ήταν η πρώτη φορά που συναντήθηκαν όλοι μαζί έπειτα από πολλά χρόνια. Με κοιτούσαν λες και έβλεπαν φάντασμα, ενώ μου είπαν πως είναι σαν να βλέπουν αυτόν...»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman