ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

«American Pie” το πρωτότυπο χειρόγραφο πουλήθηκε για 1.2 εκατ. δολάρια

Tweet
Share
Tweet
Share

Το πρωτότυπο χειρόγραφο του τραγουδιού «American Pie» και οι σημειώσεις του αμερικανού τραγουδιστή-τραγουδοποιού Don Mc Lean πουληθήκαν σε δημοπρασία του Christie's για $ 1.2 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Mc Lean προσέφερε τον πασίγνωστο ύμνο- τραγούδι του, μέσα από το οποίο ρωτά «Θυμάσαι τι αποκάλυψες την ημέρα που η μουσική πέθανε;» στον οίκο  Christie’sτην περασμένη Τρίτη 7 τρέχοντος. Το όνομα του αγοραστή δεν έγινε γνωστό.

Οι 16 σελίδες του χειρόγραφου, περιλαμβάνουν το πρωτότυπο και δακτυλογραφημένες σελίδες με τους στίχους του τραγουδιού, συμπεριλαμβανομένων νέων και πολύ δελεαστικών λεπτομερειών σχετικά με τον περίφημο ύμνο.

Σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε από τον οίκο δημοπρασιών Christie’s, στη Νέα Υόρκη, όπου βγήκε το χειρόγραφο σε πλειστηριασμό, ο Mc Lean δήλωσε ότι το American Pie «οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση».

Ενώ ο Tom Lecky επιμελητής του οίκου Christie’s είπε «το τραγούδι είναι λιγότερο ειδυλλιακό. Δεν ξέρω αν θεωρείτε ότι είναι σωστό ή λάθος, αλλά αυτό είναι ένα τραγούδι με μια ηθική έννοια. »

donmc

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι το τραγούδι για «την ημέρα που η μουσική πέθανε» αναφέρεται στις 3 Φλεβάρη του 1959, όταν o τραγουδιστής icon της rockn 'roll Buddy Holly μαζί με τους συναδέλφους του τραγουδιστές Ritchie Valens και JP «Big bopper' Richardson πέθαναν σε αεροπορικό δυστύχημα.

Το οκτώ λεπτών διάρκειας τραγούδι κυκλοφόρησε το 1971 και ήταν Νο 1 στις ΗΠΑ για τέσσερις εβδομάδες το 1972.

Ο McLean, 69 ετών σήμερα είπε ότι γράφοντας τον πασίγνωστο ύμνο του ήταν «σαν ένα μυστικιστικό ταξίδι στο παρελθόν του.»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman