ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πού έσωσε η Super-Δανάη το Γιάνη;

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Τι βρίσκει κανείς στο Γιάντες, στο εστιατόριο στα Εξάρχεια εκτός από έντονες θεατρικές στιγμές μεταξύ θαμώνων και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη; Βέβαια πρόκειται για ανεκτίμητη εμπειρία, καθώς πόσες φορές θα βρεθεί κανείς μπροστά σε μια σκηνή που η σύζυγος υπουργού εμφανίζεται σαν από μηχανής θεά να θωρακίσει, με το ίδιο της το κορμί, τον ταλαιπωρημένο, από τις πολλές εμφανίσεις και πρόσφατα υποβιβασμένο, υπουργό Οικονομικών; Η Δανάη Στράτου όμως το έκανε.

d

Θυσία έγινε για να προστατέψει το, εξουθενωμένο από τη γυμναστική, κορμί του Γιάνη της και να περiσώσει τα τελευταία ίχνη εγωισμού που του έχουν απομείνει, μετά την υποβάθμιση που υπέστη σε πολιτικό και κυρίως Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο Γιάντες λοιπόν, το οποίο μετρά σχεδόν 15 χρόνια παρουσίας στα Εξάρχεια, ανάμεσα στα διάφορα βιολογικά πιάτα που μπορεί κανείς να απολαύσει, έχει τη δυνατότητα να γευτεί ένα από τα δεκάδες βιολογικά κρασιά, που συνθέτουν την κάβα του.

yiantesplate

Τα πιάτα είναι πάντα ιδιαίτερα και ξεχωριστά, για αυτό άλλωστε και επελέγη από το ζεύγος Βαρουφάκη (το οποίο όλα τα κάνει διαφορετικά) μεταξύ των οποίων ακόμα και γεμιστά κρεμμύδια (με κιμά, ρύζι, σταφίδα, κουκουνάρι). Τα κρέατα συνοδεύονται συχνά από σως φρούτων. Κάθε γεύμα έρχεται με ένα συρμάτινο καλάθι με ψωμί και το απαιτούμενο ορεκτικό βούτυρο, ενώ βρίσκει κανείς και λιγότερο εξεζητημένα πιάτα, όπως είναι μπιφτέκια γαλοπούλας, ριζότο μανιταριών, φρέσκα ψάρια και φυσικά δροσιστικές σαλάτες.

yianteswine 

Το τοπίο δεν παραπέμπει στο κέντρο της Αθήνας, καθώς περιβάλλεται από δένδρα και συνήθως συναντά κανείς μπουκέτα με λουλούδια στα τραπέζια.

(Γιάντες: Η λέξη, τουρκικής προέλευσης, περιγράφει το διχαλωτό κόκκαλο του στέρνου της κότας που αποτελεί παιχνίδι κατά το οποίο οι παίκτες τραβούν από ένα σκέλος και κερδίζει αυτός που θα μείνει με το μεγαλύτερο κομμάτι στο χέρι. Χρησιμοποιείται όμως και για να ονομάσει το παιχνίδι.)

v

Κι εκείνοι νόμιζαν ότι κάθε γεύμα τους θα θυμίζει διαφήμιση δημητριακών….

 

Χαρά Αυγερινού

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.