ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο κουρέας της Βουλής

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Η αγάπη της τρίχας, έφερε στα πόδια του, ή για την ακρίβεια στα χέρια του τα μεγαλύτερα κεφάλια της πολιτικής πινακοθήκης. Από μικρό παιδί, ήθελε να γίνει κομμωτής. Γιατί του άρεσε να τιθασεύει με τον τρόπο του τις ανυπότακτες τρίχες. Αλλά η βιοτική ανάγκη τον οδήγησε στις τάξεις της Αστυνομίας. Χάρη σε αυτήν όμως κατάφερε να τελειώσει τη σχολή και να πάρει και το πτυχίο του. Από κει έφυγε για μετεκπαίδευση στη Φλωρεντία. Και κάποια στιγμή, αυτό το λαϊκό παιδί που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα, βρέθηκε στη Βουλή να κουρεύει με τα μαγικά ψαλίδια του τους πολιτικούς αστέρες του τόπου.

Ο Γιώργος Κακαγιάννης δεν παραπονιέται: στο μικρό του ενδιαίτημα στον πρώτο όροφο της Βουλής, λίγο πριν τα δημοσιογραφικά θεωρεία του Κοινοβουλίου, έχει υποδεχθεί και συνεχίζει ακμαίος, βουλευτές, προέδρους της Βουλής, πρωθυπουργούς ακόμα και Προέδρους της Δημοκρατίας. Κάποιοι από αυτούς ήταν παροιμιωδώς «σφιχτοχέρηδες» αλλά, αυτός ο γλυκύτατος και αυθεντικά ευγενής άνθρωπος, δεν κρατά κακία.

koureas 2

«Έχω περιποιηθεί όλες τις θεσμικές κεφαλές της χώρας» λέει χαμογελώντας σεμνά και το φωτεινό πρόσωπό του λάμπει από δικαιολογημένη υπερηφάνεια.

Καθώς ανεβαίνεις τα σκαλιά για τα δημοσιογραφικά θεωρεία, ξενίζεσαι ακούγοντας τους λυρικούς κελαηδισμούς ενός καναρινιού. «Είναι ο Λάμπρος» εξηγεί σοβαρά ο Γιώργος και προσθέτει πάντοτε ετοιμοπόλεμος για καλό χιούμορ: «συμπληρώνει εδώ, 11 συναπτά χρόνια ενάρετου και ανέραστου βίου». Ο ίδιος σε λίγο καιρό θα κλείσει στη Βουλή τρεις γεμάτες δεκαετίες. Ήταν το 1985 όταν είχε διαβεί το κατώφλι της Βουλής για πρώτη φορά επί προεδρίας του αείμνηστου Γιάννη Αλευρά και με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Οι μυρωδιές στο χώρο σε παίρνουν από το χέρι. Ο Γιώργος χωρίς να αποσύρει την πίστη του από τα κλασσικά αρώματα, όπως Μυρτώ με λεμόνι και Mενούνος, έχει προσθέσει στο κουρείο του και τα πιο πρόσφατα αρώματα, Aramis, Azzaro, Davidoff, Gautier… Οι περισσότεροι πάντως, λέει, προτιμούν το λεμόνι. «Μυρίζει φρεσκάδα και ταιριάζει απόλυτα σε κλασικά κουρέματα» 
  
Το πιο σημαντικό απ΄ όλα όμως, είναι πως δεν αυτοσχεδιάζει, ούτε και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να αποβούν πολιτικά ολέθριες στον εκλογικό βίο των εθνικών αντιπροσώπων.

«Αυτό  θα ήταν  έγκλημα» λέει ανυπερθέτως. Σε όσους μάλιστα επιζητούν ριζικές αλλαγές, τους προτρέπει να το κάνουν στην αρχή των βουλευτικών Συνόδων, προκειμένου να έχει χρόνο το εκλογικό τους ακροατήριο να τους συνηθίσει και να προσαρμοστεί ευκολότερα στο νέο τους «λουκ». Παραμονές της κάλπης, είναι φρόνιμο να μη σε γνωρίζουν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι σου;  

Δύο ευρώ χωρίς το πουρμπουάρ…

Οι τιμές στο κουρείο της Βουλής καταργούν αυτόχρημα κάθε νόμο της ακρίβειας. Δυόμιση ευρώ με την ανατίμηση, συμπεριλαμβανομένου και του ξυρίσματος εφόσον επιθυμεί ο πελάτης. Επί χρόνια, όπως θυμούνται οι παλαιότεροι, η τιμή ήταν προσαρμοσμένη στις 100 δρχ. Οι υπάλληλοι της βουλής, κλητήρες, αστυνομικοί ακόμα και κοινοβουλευτικοί συντάκτες, τον εμπιστεύονται τυφλά. Αλλά και οι νέοι βουλευτές αν και έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στα κομμωτήρια, στις υπηρεσίες του Γιώργου προστρέχουν αν το φέρουν οι επιτακτικές πολιτικές ανάγκες. Ο κουρέας της Βουλής, είναι πάντοτε εκεί, συνεπής, πρόσχαρος, καλόκαρδος και τίμιος. Τους κουρεύει, τους ρίχνει ένα καλό ξεσκόνισμα «δια παν ενδεχόμενον –« δε ξέρεις τι θα σου τύχει στο δρόμο…» τους λέει υπαινικτικά και, σε όλους απαραιτήτως, προσφέρει στο τέλος από ένα «Βιάγκρα», που δεν είναι τίποτε άλλο από αθώες καραμελίτσες που έχει πάντοτε στο συρτάρι του!..     

Έφυγε μισοκουρεμένος

Όχι πως η δουλειά δεν έχει και τα απρόοπτά της. Συχνά μάλιστα, στα όρια του ευτράπελου… « Ξέρεις πόσοι υπουργοί έχουν φύγει από δω με ¨μισό κεφάλι¨;», λέει και γελά με την καρδιά του αθώα. Αιτία οι αιφνιδιαστικές ονομαστικές ψηφοφορίες που διεξάγονται τακτικά στη Βουλή και πολλές φορές, ιδίως όταν η πλειοψηφία κρέμεται από μια κλωστή, έχουν οδηγήσει έντρομους βουλευτές, στο άκουσμα του ονόματός τους από το κλειστό κύκλωμα, να πετάνε τη λευκή μπέρτα από πάνω τους και να τρέχουν μισοκουρεμένοι για να προλάβουν να ψηφίσουν στην Ολομέλεια…  

Στα λίγα τετραγωνικά του κουρείου του ο Γιώργος Κακαγιάννης, απολαμβάνει έναν αέρα απλησίαστης για πολλούς κοινούς θνητούς ελευθερίας. Ο ίδιος ξέρει τα όριά του και φροντίζει διακριτικά να αποφεύγει τις παγίδες της οικειότητας με όχημα την ανθρωπιά και την απροσποίητη ευγένειά του. Γιατί πάνω απ΄ όλα είναι απολύτως προσηλωμένος στην αγαπημένη του δουλειά, στην οποία, όπως λέει χαριτολογώντας το δόγμα είναι «πατάσσουμε αλύπητα την άτακτη και απείθαρχη τρίχα»!..   

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.