ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μέσα από τα "μάτια" του Google Street View

Tweet
Share
Tweet
Share

Πώς θα ήταν αν βλέπατε τους χάρτες της Google όχι ως τελικός χρήστης τους αλλά ως οδηγός τους; Αν δουλεύατε για τη δημιουργία τους και ζούσατε από την αρχή ως το τέλος τη διαμόρφωσή τους;  Η υπηρεσία του Street View εδώ και χρόνια παρέχει στο χρήστη την χαρτογράφηση οποιουδήποτε σημείου στον πλανήτη, έτσι ώστε ο ίδιος να περιηγείται εύκολα και γρήγορα όπου επιθυμεί. Πώς βιώνει την υπηρεσία όμως ο εργαζόμενος που απαθανατίζει τις στιγμές και φωτογραφίζει τα κτίρια; Το medium.com επικοινώνησε με έναν οδηγό του Google Street View – που ξεκίνησε να "τραβά" τους δρόμους των ΗΠΑ το 2007- κι εκείνος μας μεταφέρει την εμπειρία του.

«Βρήκα τη δουλειά τυχαία. Είχα μόλις μετακομίσει στη Νέα Υόρκη και απάντησα σε μια αγγελία που ζητούσε απλά οδηγό. Δεν είχα ιδέα πως πρόκειται για τη συγκεκριμένη θέση. Λίγο αργότερα μου τηλεφώνησαν οι υπάλληλοι του Street View προκειμένου να με ενημερώσουν για το τι ακριβώς επρόκειτο», εξηγεί ο εργαζόμενος στη γνωστή εταιρεία.

Google Street View Colombia screenshot

Όπως σημειώνει, δουλεύει στη Google εδώ και περίπου δύο χρόνια. «Προβληματίζομαι για τη χρήση των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό που προωθεί η Google. Δεν νομίζω ωστόσο πως θα τα προλάβω ούτε εγώ, ούτε τα παιδιά μου, αν κάνω ποτέ. Σε γενικές γραμμές είμαι κατά της χρήσης τους, προτιμώ να οδηγώ.» Ο υπάλληλος της εταιρείας επισημαίνει πως όταν ο κόσμος αντικρίζει το αυτοκίνητο της Google στο δρόμο συνήθως το ακολουθεί. «Έχει πλάκα όταν οι περαστικοί πολλές φορές όταν μας βλέπουν, αρχίζουν να φτιάχνουν τα μαλλιά τους και τα ρούχα τους, λες και πρόκειται να εμφανιστούν στην τηλεόραση. Ο άνθρωπος κάνει τα πάντα για λίγα λεπτά δημοσιότητας», λέει χαμογελώντας.

g2

Τα διαλείμματα στη δουλειά είναι συχνά, αρκεί οι οδηγοί του συστήματος να συλλέγουν τις φωτογραφίες που έχει παραγγείλει η εταιρεία. Αν ο υπάλληλος κατά τη διάρκεια της δουλειάς του έρθει αντιμέτωπος στο δρόμο με εγκληματικές ενέργειες, όπως για παράδειγμα μια ληστεία, μπορεί να καταγράψει το περιστατικό με την κάμερα για να βοηθήσει την έρευνα των Αρχών, ενώ παράλληλα πρέπει να καλέσει και την αστυνομία.

Το επάγγελμά μας είναι σχετικά εύκολο, δεν χρειάζεται να γνωρίζουμε απέξω τους δρόμους, καθώς έχουμε τα GPS

«Συνήθως δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούμε τα δικά μας τηλέφωνα εν ώρα εργασίας, καθώς η εταιρεία παρέχει στους εργαζόμενους τα δικά της. Κυκλοφορούμε στους δρόμους με τη βοήθεια των GPS κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Οι οδηγοί των ταξί στην Αγγλία πρέπει να γνωρίζουν τους δρόμους απέξω, ενώ συνήθως δεν χρησιμοποιούν βοηθητικές συσκευές. Για εμάς τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Δεν ισχύει το ίδιο για τους εργαζόμενους στο Underwater View και στο Business View», καταλήγει.

Για το λανσάρισμα του Street View, η Google συνεργάστηκε με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Έτσι, το Street View περιέχει αποκλειστικά εικόνες που είναι ούτως ή άλλως ορατές από δημόσιους δρόμους, ενώ χρησιμοποιεί τεχνολογία που «θολώνει» τόσο πρόσωπα όσο και πινακίδες κυκλοφορίας. Επιπλέον, όποιος χρήστης το επιθυμεί, μπορεί εύκολα να ζητήσει περαιτέρω θόλωση πατώντας «Αναφορά προβλήματος» κάτω δεξιά στην εικόνα.

πηγή: medium.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman