ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Wolf Suschitzky: Ταξίδι στην Ελλάδα του ‘60

Tweet
Share
Tweet
Share

H ομορφιά και η αθωώτητα ενός κόσμου που χάθηκε, μέσα από 48 φωτογραφίες του Βρετανού φωτογράφου Wolf Suschitzky, παρουσιάζεται στην έκθεση που θα φιλοξενήσει το Μουσείο Μπενάκη έως τις 27/6/2015.

Η έκθεση παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, τον σημαντικό φωτογράφο Wolf Suschitzky.

Ο υπεραιωνόβιος (102 ετών) Wolf Suschitzky βρέθηκε στην Ελλάδα το 1960 και αποτύπωσε με το φακό του τον ελληνικό χώρο, τις ασχολίες και τις παραδόσεις που τον απαρτίζουν, λίγο πριν την αναπόφευκτη αλλοίωσή του. Οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν συνεπώς, μια καταγραφή, αλλά και μια νοσταλγική απεικόνιση μιας ξεχασμένης Ελλάδας.

06
Οι 48 πρωτότυπες ασπρόμαυρες φωτογραφίες είναι τυπωμένες όλες από τον ίδιο, εκτός από τρεις, που ανήκουν στο φωτογραφικό αρχείο της Πινακοθήκης Γκίκα, δώρο του Suschitzky προς τον Ν. Χ. Γκίκα. Οι υπόλοιπες προέρχονται από την προσωπική συλλογή του φωτογράφου και παρουσιάζονται στην Ελλάδα για πρώτη φορά.

05
Οι φωτογραφίες από τη Σκιάθο κυριαρχούν στην έκθεση. Απεικονίζουν πρόσωπα του νησιού, γνωστά και άγνωστα, αγροτικές σκηνές και γιορτές που συνοδεύουν γάμους και βαφτίσια. Η γνωριμία του Suschitzky με το ζωγράφο John Craxton θα τον οδηγήσει στη συνέχεια στην Ύδρα, στο αρχοντικό του Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα, όπου και θα φωτογραφήσει τους δύο καλλιτέχνες. Την έκθεση συμπληρώνει η Ακρόπολη, την οποία ο Suschitzky αποτυπώνει με θαυμασμό εκμεταλλευόμενος το έντονο φως και τις ενδιαφέρουσες φωτοσκιάσεις που δημιουργεί.

02

070403

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.benaki.gr/index.asp?lang=gr&id=202010001&sid=1698

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman