ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Αθήνα ενδείκνυται για... μελέτη

Tweet
Share
Tweet
Share

Το διάβασμα θέλει τον τρόπο του αλλά και τον καφέ του. Οι λάτρεις του, απολαμβάνουν να κάθονται μόνοι, παρέα με ένα βιβλίο, μια εφημερίδα ή το laptop τους για να δουλέψουν και αναζητούν ένα ευχάριστο περιβάλλον. Στην Αθήνα οι χώροι που ενδείκνυνται για διάβασμα είναι πολλοί. Παρέχουν δωρεάν wi-fi, άνετα τραπεζάκια και πάγκους εργασίας με καλό φωτισμό και πρίζες για τις ηλεκτρονικές συσκευές και την κατάλληλη, χαμηλών τόνων μουσική υπόκρουση για να κάνουμε άνετα τη δουλειά μας. Το Penna συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τα καλύτερα spot για διάβασμα στην πρωτεύουσα.

ianos

Ianos Café

Σταδίου 24, Αθήνα

Στον πρώτο όροφο του κεντρικού καταστήματος των βιβλιοπωλείων Ianos ξεχωρίζει ένας μεγάλος χώρος που λατρεύει το βιβλίο και δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να απολαύσετε την μελέτη και την ανάγνωση. Λιτή απέριττη διακόσμηση, αναπαυτικά καθίσματα, γευστικός εσπρέσο και τσάι… σε λογοτεχνικές εκδοχές! Ο χώρος καθημερινά λειτουργεί από τις 9.00 ως τις 21.00 και τα Σάββατα συνήθως ως τις 18.00. Κρατήστε στο μυαλό σας πως ενδείκνυται και για lunch break, με πίτες, σάντουιτς και φρέσκες τάρτες.

viv 2

Έναστρον

Σόλωνος 101

Το Έναστρον café δημιουργήθηκε από τους ίδιους ανθρώπους που ίδρυσαν και τις ομώνυμες εκδόσεις, σε έναν από τους πιο «βιβλιοφιλικούς» δρόμους της Αθήνας κοντά στην περιοχή των Εξαρχείων. Στο χώρο υπάρχει βιβλιοπωλείο, αλλά και δύο δωμάτια για να καθίσετε με το βιβλίο ή το laptop σας στις ιδιαίτερα άνετες πολυθρόνες και τους καναπέδες. Στο πατάρι επικρατεί ακόμα περισσότερη ησυχία, ενώ συχνά διοργανώνονται συναντήσεις λεσχών ανάγνωσης. Η μουσική υπόκρουση προέρχεται από το πιάνο του καταστήματος, στο οποίο μπορεί οποιοσδήποτε από τους πελάτες να παίξει κάτι για τους υπόλοιπους θαμώνες.

viv 3

Polis Art Cafe

Πεσματζόγλου 5, Αίθριο Στοάς του Βιβλίου

Η Στοά του Βιβλίου είναι το κατάλληλο μέρος για την ανάγνωση ενός βιβλίου. Εκτός από το ισόγειο, όπου βρίσκονται πολλοί εκδοτικοί οίκοι, κάποιος μπορεί να διαβάσει το βιβλίο του, πίνοντας καφέ στην ταράτσα της Στοάς του βιβλίου. Τα τραπεζάκια έξω από την καφετέρια ενδείκνυνται για ένα ήσυχο και όμορφο περιβάλλον που αν και βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, απέχει από την οχλαγωγία των κεντρικών δρόμων της πόλης. Για όσους ενδιαφέρονται, ο χώρος φιλοξενεί συχνά εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και αφιερώματα ποίησης.

 

stur

Starbucks στοάς Κοραή

Κοραή 4

Είναι πιθανόν να έρθει πρώτα στο μυαλό σας όταν ψάχνετε café με ειδικούς πάγκους για laptops και μελέτη. Το café της στοάς Κοραή είναι ίσως το καλύτερο από αυτά της λίστας, σύμφωνα με την άποψη πολλών. Η πυρκαγιά που είχε σημειωθεί στην Αθήνα -αυτή που κατέστρεψε ολοσχερώς το Αττικόν και προκάλεσε ζημιές στο Άστυ- το κράτησε κλειστό για αρκετό καιρό. Μετά το τραγικό συμβάν, ανακαινίστηκε ο πάνω όροφός του και ο χώρος έγινε ακόμη πιο ενδεδειγμένη λύση για τους «μελετηρούς» τύπους. Κατά μήκος του τοίχου πλέον θα βρείτε ατομικά «γραφεία» που μοιάζουν με αυτά που θα είχαμε και στο δωμάτιό μας, με ατομικά φωτιστικά ακριβώς πάνω από το καθένα και φυσικά και δωρεάν wi-fi. Για κάπνισμα, πιάνουμε τραπεζάκι στο πλακόστρωτο της Κοραή.

crimes

Art bar Poems & Crimes

Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι

Ένα αναπαλαιωμένο αθηναϊκό κτίριο φιλοξενεί ένα από τα πιο ζεστά βιβλιοκαφέ της πόλης. Το Poems & Crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδης είναι για όλες τις ώρες, όλες τις εποχές και για όλα τα «εγκλήματα». Από τον πρωϊνό καφέ, στο ελαφρύ μεσημεριανό μέχρι και το χαλαρωτικό ποτό, το Poems & Crimes τα διαθέτει όλα με συντροφιά ένα καλό βιβλίο. Ένας χώρος ζεστός γεμάτος βιβλία δεν θα μπορούσε να μην σε εμπνεύσει να κάτσεις με τις ώρες διαβάζοντας. Μόλις ο καιρός γλυκάνει, η αυλή του στο πίσω μέρος είναι ιδανική για μια μικρή απόδραση από τους πολύβουους δρόμους της Αθήνας. Αν είστε τυχεροί μπορείτε να «πέσετε» πάνω σε κάποια βιβλιοπαρουσίαση ή σε κάποια άλλη πολιτιστική εκδήλωση, μουσική ή θεατρική.

agkira

Πολυχώρος Άγκυρα

Σόλωνος 124 & Εμμανουήλ Μπενάκη

Στο διατηρητέο νεοκλασικό της οδού Σόλωνος 124, η παράδοση αντιστέκεται στον εκμοντερνισμό και στις κάθε λογής εμπορικές «συμβάσεις». Ο Πολυχώρος Άγκυρα είναι το μεγάλο, άνετο και φιλόξενο «σπίτι» της οικογένειας Παπαδημητρίου, η οποία αγαπά πολύ και σέβεται τα βιβλία. Η ξενάγηση αρχίζει από το βιβλιοπωλείο, στο ισόγειο του Πολυχώρου, ένας προσεγμένος χώρος που απευθύνεται στους λάτρεις της καλής λογοτεχνίας, με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα πολλούς τίτλους είτε από τις εκδόσεις Άγκυρα, είτε από άλλους εκδοτικούς οίκους. Στο καφενείο της αυλής, η παράδοση συνεχίζεται... καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι το βράδυ μπορείτε ν' απολαύσετε ελληνικό καφέ ψημένο στη χόβολη, με γλυκό του κουταλιού, ποικιλίες τσαγιού και φρέσκους χυμούς. Ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα την ώρα του διαλείμματος από τη δουλειά ή για χαλάρωση συνδυασμένη με τα αγαπημένα σας βιβλία. Η αίθουσα «Λέξεις & νότες» μετατρέπεται από cocktail bar σε θεατρική & live σκηνή ή σε αίθουσα εκδηλώσεων με διάχυτη την κοσμοπολίτικη αίσθηση, που πλέκεται απαλά με τους ήχους της καλής μουσικής. Στο υπόγειο η «παιδική φωλιά», δίνει στους λιλιπούτειους αναγνώστες τη δυνατότητα να διαλέξουν βιβλία που θα βάλουν τα στέρεα θεμέλια των λογοτεχνικών τους βάσεων.

coper

Etage Litteraire, Booze Cooperativa

Κολοκοτρώνη 57-59Β, Αθήνα

Στον πρώτο όροφο της Στοάς του Booze Cooperativa βρίσκεται το Etage Litteraire, ένας χώρος αποκλειστικά αφιερωμένος στο βιβλίο. Με έμπνευση από τα παρισινά καφέ των αρχών του αιώνα, το Etage Litteraire αποτελεί τόπο συνάντησης των ελλήνων λογοτεχνών και του αναγνωστικού κοινού, με στόχο την προώθηση της πνευματικής δημιουργίας. Τι μπορείτε να βρείτε εδώ; Καλά ενημερωμένες βιβλιοθήκες, χώρους μελέτης, ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες για παρουσιάσεις βιβλίων και διαλέξεις ή σεμινάρια κ.ά., σε έναν ιδιαίτερα ζεστό χώρο καλλιτεχνικής δημιουργίας.

floral

Floral

Θεμιστοκλέους 80, Εξάρχεια

Πόσες φορές έχεις ζητήσει ένα καταφύγιο εκείνες τις στιγμές που στο σπίτι υπάρχει ένταση και η νεκρική σιγή αποτελεί "είδος πολυτελείας"; Μια τέτοια γωνιά είναι πάνω στην πλατεία Εξαρχείων, το Floral ή αλλιώς Μπλε που πέρα από τα live και τα events, σερβίρει καφέ και ηρεμία σε περίοδο εξεταστικής. Αν και δεν πρέπει να φτιάχτηκε για συλλογικό αναγνωστήριο, ανταποκρίνεται επιτυχώς στο ρόλο του. Λίγα σκαλάκια κάτω από τον κυρίως χώρο με τη μπάρα και τα τραπεζάκια, θα βρεις καναπέδες, βιβλία, ηρεμία και χαμηλό φωτισμό. Ενδείκνυται για πρωινές και μεσημεριανές ώρες που συνήθως έχει αρκετή ησυχία αλλά και αργότερα μπορείς να χαζεύεις τους συνανθρώπους σου για διάλειμμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman