ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Golden Boys... Το τέλος μιας εποχής;

Tweet
Share
Tweet
Share

Περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας τους στους σύγχρονους «ναούς» του χρήματος με σκοπό να γίνουν ισχυροί παράγοντες της Wall Street. Πολλοί είναι εκείνοι που θα ήθελαν να είναι στη θέση τους, αλλά αρκετοί είναι κι εκείνοι που απορρίπτουν το ρόλο των «golden boys» στην σύγχρονη πραγματικότητα. Οι μισθοί τους είναι αμύθητοι, όπως και τα έξοδά τους. Αυτό ήταν η εικόνα που επικρατούσε τουλάχιστον μέχρι χθες. Η κατάσταση ωστόσο φαίνεται να αλλάζει με το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα να υφίσταται ισχυρούς κραδασμούς. Η ζωή στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου απέχει μίλια μακριά από αυτή των μεγάλων στελεχών του χρήματος. Μήπως μιλάμε για το τέλος μιας εποχής;

Τα «golden boys» δαπανούν έως και 100.000 δολάρια ετησίως, προκειμένου να συντηρούν το πρότυπο της ζωής που απαιτεί ο χώρος σε μία προσπάθεια να εισέλθουν στους κόλπους των ισχυρών της Wall Street. Και πρόκειται για έξοδα που δεν συμπεριλαμβάνουν οικογένεια και παιδιά. Έπειτα υπάρχουν και οι φόροι...

800

Πρόσφατα ο τραπεζικός κολοσσός της Goldman Sachs δημοσίευσε στο Twitter μια φωτογραφία από την πρώτη ετήσια έξοδο των εργαζομένων της τράπεζας το καλοκαίρι του 1938. Η εικόνα τραβήχτηκε στις 14 Ιουνίου, 77 χρόνια πριν. Κάποιοι από τους εργαζόμενους φοράνε κοστούμια, άλλοι είναι ντυμένοι πιο κάζουαλ, ενώ κάποιος κρατά και μπαστούνι του μπέιζμπολ.

Στην φωτογραφία υπάρχουν γυναίκες και άνδρες οι οποίοι φορούν και καπέλα ακολουθώντας τη μόδα της εποχής. Μάλιστα ένας εξ’ αυτών στις πρώτες σειρές φαίνεται πως φορά ψεύτικο μουστάκι.

a825d6f70dd4674e78f60a92b13b7b60 XL.jpgqt1435860668.pagespeed.ce.owAU7NJerq

Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να κατακτήσουν το αμερικανικό όνειρο και να πρωταγωνιστήσουν στις αποφάσεις των κολοσσών της Νέας Υόρκης, καλό θα ήταν να έχουν υπόψη τους τις οικονομικές υποχρεώσεις και τα απαραίτητα έξοδα που πρέπει να κάνουν τα «golden boys» για να μεσουρανούν στο χρηματοπιστωτικό «στερέωμα» και να συντηρούν το ανάλογο lifestyle.

Τα golden boys δαπανούν κατά μέσο όρο 3.000 δολάρια το μήνα για ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν, ενώ οι άνδρες ξοδεύουν τουλάχιστον 200 δολάρια για ένα ζευγάρι παπούτσια που θα ταιριάζουν με το πανάκριβο κοστούμι τους. Το ποσό αυτό βέβαια διπλασιάζεται για τις γυναίκες που χρειάζονται τουλάχιστον δύο ζευγάρια.

wall street 660x440

Τα «golden boys» ξοδεύουν ακόμα 20 δολάρια το μήνα για να γυαλίσουν τα πανάκριβα παπούτσια τους. Ειδικά αν είναι στην αρχή της καριέρας τους και δεν εργάζονται σε ένα δικό τους γραφείο με θέα το Μανχάταν, πρέπει να συντηρούν το πολύτιμο ζευγάρι αν δεν θέλουν να ξοδεύουν χρήματα για παπούτσια κάθε μήνα. Ένα καλό κοστούμι κοστίζει οπουδήποτε στη Νέα Υόρκη από 1.500 έως και 3.000 δολάρια. Βέβαια τα φαινόμενα πολλές φορές απατούν, αφού αποτελεί μύθο ότι όλοι όσοι εργάζονται στους κολοσσούς της Wall Street έχουν να ξοδέψουν ένα τέτοιο ποσό για ένα κοστούμι.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman