ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η μεγάλη επιστροφή ενός ήρωα

Tweet
Share
Tweet
Share

Aυθεντικός, βίαιος, εύθραυστος… Αυτός είναι ο James Bond των βιβλίων του Ian Fleming που θα επιστρέψει  μέσα από ένα νέο κόμικ που θα κυκλοφορήσει φέτος από τον Warren Ellis. Η κυκλοφορία του θα γίνει το Νοέμβριο σε έξι τεύχη, ενώ θα ονομάζεται VARGR. Ο 007 γυρίζει πίσω στο Λονδίνο έπειτα από μια αποστολή εκδίκησης στο Ελσίνκι, όπου του ανατίθεται η δουλειά ενός έκπτωτου πράκτορα. «Κάτι κακό κινείται στα στενά σοκάκια της πόλης και σκοτεινά σχέδια θέτονται σε εφαρμογή για τον Bond στο Βερολίνο», είπαν οι υπεύθυνοι του εκδοτικού οίκου Dynamite.

Ο Ellis, ο αναγνωρισμένος συγγραφέας του ‘Gun Machine’ και του graphic novel ‘Red’, θα είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο συγγραφέας της σειράς κόμικς, James Bond 007. Σχεδιαστής των νέων ιστοριών του Βρετανού πράκτορα θα είναι ο Jason Masters, που έχει δουλέψει στο Batman Incorporated και στο Guardians of the Galaxy. Oι περιπέτειες θα κυκλοφορήσουν από την Dynamite σε συνεργασία με την οικογενειακή εκδοτική του Fleming, Ian Fleming Publications. «Ο Bond του Fleming είναι ένα σύμβολο», είπε ο Ellis ενώ συμπλήρωσε πως «ήταν μια απόλαυση να πω μια οπτική ιστορία με τον αυθεντικό, στυγνό και βαθιά τραυματισμένο Bond των βιβλίων». Ο συγγραφέας ήταν πάντοτε μεγάλος φαν του Fleming. Το 2002 είχε δηλώσει ότι ο κατάσκοπος ήταν ένας από τους λίγους χαρακτήρες που υπάρχουν που θα ήθελε να γράψει κάτι.

Η κυκλοφορία του κόμικ θα γίνει το Νοέμβριο σε έξι τεύχη, ενώ θα ονομάζεται VARGR

«Ο Bond δεν είναι σούπερμαν. Κυριαρχεί επειδή είναι απλά πιο βρώμικος και πιο αποφασισμένος να σπείρει χειρότερο όλεθρο από τον άλλο. Με κάποιο τρόπο -και δεν νομίζω ότι ο Fleming δεν το διαισθανόταν- είναι αυτό που ονόμαζε ο Allen Ginsberg ως την ζοφερή αρσενική ενέργεια που προκαλούσε και λάβαινε τεράστια ζημιά στην μονομανή επιδίωξη του γι’ αυτό που θέλει», έγραψε ο Ellis. «Είναι το αμβλύ όργανο της Αγγλίας για διεθνή επίθεση , ένας μοχθηρός, εμπαθής άνθρωπος μιας ξεπεσμένης αυτοκρατορίας που θέλει ακόμη ο κόσμος να κάνει αυτό που του λέει».

855174 4125

Τα βιβλία του Fleming, τόνισε ο Ellis δείχνουν τον χαρακτήρα σαν «έναν καταρρακωμένο άνδρα με καθαρά ψυχολογικά τραύματα. Με αυτό γίνεται αμιγώς ξεκάθαρο ότι το να είσαι ο 00 στις Μυστικές Υπηρεσίες είναι μια δουλειά που σε διαλύει».

Ο γιος του ανιψιού του Fleming, Diggory Laycock σημείωσε πως το κόμικς θα είναι ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο στον λογοτεχνικό James Bond. Ο ήρωας του Fleming εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε ένα κόμικ-στριπ στα τέλη της δεκαετίας του '50. Τα τελευταία κόμικς για τον ήρωα κυκλοφόρησαν το 1995 από την Dark Horse.

Πηγή: theguardian.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman