ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Όταν ο χρόνος γίνεται... χρήμα

Tweet
Share
Tweet
Share

Έναν εναλλακτικό τρόπο προσφοράς σε μια εποχή που χρειάζεται όσο ποτέ προτείνει η Τράπεζα Χρόνου, η οποία αποτελεί ένα πρωτοποριακό μοντέλο ανταλλαγής υπηρεσιών χωρίς χρηματικό αντίτιμο, το οποίο «γεννήθηκε» στη Θεσσαλονίκη. Στην Τράπεζα Χρόνου ο χρόνος είναι κυριολεκτικά χρήμα, αφού μπορείς να εξοικονομήσεις τα χρήματα που θα σπαταλούσες για μια οποιαδήποτε υπηρεσία, προσφέροντας μια άλλη. Λόγου χάρη, αν παρακολουθήσετε μια ώρα μαθήματος κιθάρας, μπορείτε να πληρώσετε παρέχοντας συμβουλές, οι οποίες θα βασίζονται στην επαγγελματική σας εμπειρία.

Από την πρωτότυπη τράπεζα μπορούν να επωφεληθούν όλοι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης αδιακρίτως με την υπηρεσία που δύνανται να παρέχουν. Μέλημα των διοργανωτών είναι η ισόποση προσφορά και ζήτηση, με σεβασμό στην αξιοπρέπεια του κάθε εμπλεκομένου. Το δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών με βάση το χρόνο δίνει τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να λειτουργήσει χωρίς χρηματικό αντίτιμο και, απελευθερωμένος από τα οικονομικά δεσμά, να δράσει σε ένα παράλληλο εμπορικό σύμπαν, ενώ δεν ανταγωνίζεται την εργασία ως ένα άλλο είδος μοχθηρού εθελοντισμού.

Απώτερος σκοπός της δράσης είναι να παρέχει ανακούφιση στους ήδη πάσχοντες από την κρίση, αλλά και να ενισχύσει το αίσθημα της αλληλεγγύης ανάμεσα στον αποξενωμένο πλέον κόσμο, προσφέροντας μία εναλλακτική μέσα στο κλίμα οικονομικής αβεβαιότητας που επικρατεί στις μέρες μας.

Το δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών με βάση το χρόνο δίνει τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να λειτουργήσει χωρίς χρηματικό αντίτιμο

Προκειμένου ένα άτομο να εγγραφεί πρέπει να υποβάλλει αίτηση στην ηλεκτρονική δ/νση της Τράπεζας Χρόνου, η οποία αξιολογεί τον εκάστοτε συμμετέχοντα. Στη συνέχεια το άτομο υπογράφει το συμβόλαιο συμμετοχής, όπου αναγράφονται τα προσωπικά του στοιχεία και η επιθυμία του να προσφέρει και να δέχεται υπηρεσίες από και προς τα μέλη χωρίς χρήματα, όπως και η συναίνεσή του να χρησιμοποιούνται τα προσωπικά του δεδομένα για τους σκοπούς της Τ.Χ. Το παραπάνω λειτουργεί ως δικλείδα ασφαλείας σε περίπτωση που κάποιος αποτύχει στο να εκπληρώσει το δικό του μέρος της συμφωνίας. Έπειτα συμμετέχει σε μια συνάντηση γνωριμίας με μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και, τέλος, καταθέτει επικυρωμένο αντίγραφο της αστυνομικής του ταυτότητας.

14492 0.37740000 136417167417

Ο ενδιαφερόμενος αφού όλα τα παραπάνω πραγματοποιηθούν, έχει πλέον προσωπικό λογαριασμό στο site τηςΤράπεζας Χρόνουκαι είναι ελεύθερος να ξεκινήσει το ψάξιμο. Δημοσιεύει την υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει, πάντα στο χρονικό πλαίσιο της μιας ώρας, ψάχνει τις ήδη προσφερόμενες υπηρεσίες και ούτω καθεξής. Στην περίπτωση που βρει κάτι που έχει ανάγκη, συνομιλεί με τον συγκεκριμένο χρήστη που το παρέχει και, κατόπιν συνεννόησης, ολοκληρώνεται η διαδικασία.

Η πρωτοβουλία αποτελεί φωτεινό παράδειγμα του πώς μπορούν οι άνθρωποι να έρθουν κοντά ο ένας στον άλλο και πώς μπορεί μία πρωτότυπη ιδέα, χωρίς κόστος, να κάνει την διαφορά σε μία χώρα που σήμερα μαστίζεται από πολλά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman