ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η ζωή της μακροβιότερης βασίλισσας σε εικόνες

Tweet
Share
Image 1
Image 2
Image 3
Image 4
Image 5
Image 6
Image 7
Image 8
Image 9
Image 10
Image 11
Image 12
Image 13
Image 14
Image 15
Image 16
Image 17
Image 18
Image 19
Image 20
Tweet
Share

Η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι 89 ετών και από σήμερα σπάει το ρεκόρ του ανθρώπου με τη μεγαλύτερη παραμονή στο βρετανικό θρόνο. Για την ακρίβεια συμπληρώνει 63 χρόνια και 217 ημέρες από τη στέψη της, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ της προγιαγιάς της Βασίλισσας Βικτορίας. Στις 2 Ιουνίου του 1953, η 27χρονη τότε Ελισάβετ Αλεξάνδρα Μαρία στεφόταν βασίλισσα της Βρετανικής Κοινοπολιτείας στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ, κάτι που ελάχιστοι περίμεναν να συμβεί, αφού όταν γεννήθηκε η βασίλισσα, στις 21 Απριλίου 1926, ήταν χαμηλά στη σειρά διαδοχής.

Κανείς δεν γνωρίζει την ακριβή ώρα που η βασίλισσα θα ξεπεράσει τη Βικτόρια, καθώς δεν είναι επίσης γνωστός ο ακριβής χρόνος του θανάτου του πατέρα της Γεωργίου VI - ο οποίος πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες της 6 Φλεβάρη, 1952. Κάποιες φυλλάδες είχαν γράψει πως έχασε τη ζωή του στη μία, έτσι γύρω στις 17:30 η Βασίλισσα θα συμπληρώσει Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ 23.226 ημέρες, 16 ώρες και 30 λεπτά βασιλείας. Η επίσημη φωτογραφία από τη στέψη της, που δημοσιεύεται πρώτη φορά σήμερα, λήφθηκε από την φωτογράφο Μακ Κάρτνεϊ, την κόρη του πρώην σκαθαριού Πολ Μακ Κάρτνεϊ.

Κάποια χρόνια πριν τη στέψη της και συγκεκριμένα στις 20 Νοεμβρίου 1947 είχε ήδη ενωθεί με τα δεσμά του γάμου με τον Πρίγκιπα Φίλιππο της Ελλάδας και της Δανίας και μαζί απέκτησαν τέσσερα παιδιά, με πρωτότοκο και επόμενο στη σειρά διαδοχής τον Πρίγκιπας της Ουαλίας και Δούκα της Κορνουάλης Κάρολος. Κατά τη διάρκεια της θητείας της, η Ελισάβετ συνεργάστηκε με 12 Βρετανούς πρωθυπουργούς, συνάντησε 12 προέδρους των ΗΠΑ και επτά προκαθημένους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Η προηγούμενη μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας, ήταν η περίφημη βασίλισσα Βικτορία, μετρώντας 63 χρόνια και 216 ημέρες στο θρόνο. Σήμερα στο μεταξύ ανοίγει την αυλαία της η έκθεση με τίτλο «Long To Reign Over Us», η οποία φυσικά είναι αφιερωμένη στη βασίλισσα. Ανάμεσα σε επίσημα πορτρέτα, αλλά και χαλαρές οικογενειακές φωτογραφίες, η συλλογή περιλαμβάνει και την πρώτη επίσημη φωτογραφία της Αυτής Μεγαλειότητας, η οποία είναι τώρα 89 ετών. Πρόκειται για μία ασπρόμαυρη φωτογραφία προφίλ που τραβήχτηκε μόλις τρεις εβδομάδες αφότου πήρε το θρόνο, το Γενάρη του 1952.

Πηγή: independent.co.uk

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman