ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Όταν μια πολιτεία νοιάζεται πραγματικά για τους άστεγους, κάνει θαύματα!

Tweet
Share
Tweet
Share

Του Πάνου Τσαγκαράκη

Όταν η πολιτεία θέλει μπορεί να κάνει θαύματα για τους άστεγους, ιδιαίτερα στην πόλη της Αθήνας, οι οποίοι έχουν έρθει σε δεύτερη μοίρα, λόγω του τεράστιου κύματος προσφύγων και μεταναστών που καταφθάνουν καθημερινά και κατασκηνώνουν στην πλατεία Ομονοίας, την πλατεία Βικτωρίας και το Πεδίον του Άρεως. 

Διαβάστε παρακάτω και δείτε τι έκανε η πολιτεία της Χαβάης, για τους χιλιάδες άστεγους. Τι έκαναν οι άνθρωποι; Πήραν τα «συνταξιοδοτημένα», εκτός κυκλοφορίας παλιά λεωφορεία της πολιτείας και ανέθεσαν σε μια ομάδα αρχιτεκτόνων/σχεδιαστών εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, να τα μετατρέψουν σε κατοικίες και χώρους διασκέδασης των χιλιάδων αστέγων που ζουν στην επικράτεια της πολιτείας. Στην ομάδα που εκπόνησε το έργο συμμετείχε ένας οργανισμός με εθελοντές διαφόρων ειδικοτήτων (κτίστες, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κλπ), οι οποίοι ανέλαβαν να τα εξοπλίσουν. Στην όλη αυτή προσπάθεια συμμετείχαν και καταστήματα επίπλων, ειδών υγιεινής, λευκών ειδών, ηλεκτρικών συσκευών κλπ.

Σε πρώτη φάση ξεκίνησαν με εβδομήντα παλιά λεωφορεία και όταν ολοκληρωθεί το πρότζεκτ, θα κάνουν τις εκτιμήσεις τους και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα προχωρήσουν περαιτέρω. Απλά πράγματα, που ωστόσο αποδεικνύονται σύνθετα και δύσκολα για τα μυαλά που είναι προσκολλημένα στο κατεστημένο που διοικεί τα επιμέρους υπουργεία και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης στη χώρα μας.

Δείτε παρακάτω κάποια σχέδια για την εξωτερική και εσωτερική διακόσμηση των λεωφορείων για τους άστεγους στη Χαβάη:

b1

b2

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman