ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το πραγματικό πρόσωπο της κρίσης στην Ισπανία

Tweet
Share
Image 1
Image 2
Image 3
Image 4
Image 5
Image 6
Image 7
Image 8
Image 9
Image 10
Image 11
Image 12
Image 13
Image 14
Image 15
Image 16
Image 17
Image 18
Image 19
Image 20
Tweet
Share

Oι εξώσεις που συνέβησαν στην Ισπανία έφεραν στο φως ένα από τα χειρότερα πρόσωπα της κρίσης. Η αστυνομία εισέβαλε στα σπίτια όσων δεν είχαν να πληρώσουν. Τι επακολούθησε; Μωρά στους δρόμους, ηλικιωμένοι να ξεσπούν σε κλάματα βλέποντας τους κόπους τους να χάνονται. Λιποθυμίες, απόγνωση. Ο φωτογράφος Andres Kudacki του Associated Press είναι ο άνθρωπος που επί τρία χρόνια απαθανατίζει τις εξώσεις στη Μαδρίτη. «Έρχονται ξημερώματα. Αποκλείουν την περιοχή γύρω από το σπίτι σε απόσταση δύο τετραγώνων. Αν οι ένοικοι δεν ανοίξουν την πόρτα τότε τη σπάνε», εξηγεί στους Times.

Ο Kudacki καθώς φωτογράφιζε στη Μαδρίτη το 2012 αποφάσισε να ξεκινήσει ένα project σχετικά με τις εξώσεις. Η δουλειά διήρκεσε τρία χρόνια, με στόχο να αναδείξει μια διαφορετική πλευρά της ισπανικής οικονομικής κρίσης από αυτή που επικρατεί στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Ο δημιουργός θα εκθέσει τις φωτογραφίες του στο φετινό φεστιβάλ των φωτορεπόρτερ Visa pour l'Image στην πόλη Περπινιάν της Γαλλίας. Με τις φωτογραφίες του ο Kudacki δείχνει το πρόσωπο μιας κρίσης που από το 2008 που ξεκίνησαν οι εξώσεις λόγω της κατάρρευσης της αγοράς ακινήτων, έχει αφήσει πλήθος κόσμου στο δρόμο.

Ο Kudacki έφτασε να καλύπτει φωτογραφικά τέσσερις εξώσεις την εβδομάδα. «Οι αστυνομικοί τους κλωτσάνε και φτάνουν μέχρι το σημείο να τους ζουλάνε τα μάτια με τα δάχτυλά». Την πιο σκληρή αντιμετώπιση όμως τη φυλάνε για μέλη του Τύπου. Κατά τη διάρκειας μιας έξωσης συνέλαβαν τον Kudacki, στον οποίο υπεβλήθη τέσσερα χρόνια φυλάκιση, πριν οι δικηγόροι του καταφέρουν να απορριφθούν οι κατηγορίες εναντίον του.

Η νεοεκλεγείσα αριστερή δήμαρχος της Μαδρίτης υπόσχεται ότι αυτό θα αλλάξειΠρόσφατα ακύρωσε τις διαταγές έξωσης σε βάρος 70 οικογενειών που ζουν σε εργατικές κατοικίες και εξασφάλισε τη διαμονή άλλων 2.000 οικογενειών σε εργατικές κατοικίες, η οποία είχε τεθεί σε κίνδυνο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman