ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι Χριστιανοί δε βουλιάζουν ποτέ!

Tweet
Share
Tweet
Share

Αυτές τις ώρες που περισσεύουν η υποκρισία και η κάλπικη συμπάθεια για το δράμα των προσφύγων, η τέχνη και προπαντός η δημοσιογραφία, πρέπει να λειτουργεί σαν λεπίδι.

Άκουγα έναν ξεθωριασμένο πρώην τηλεαστέρα, να χαρακτηρίζει από κάποιο ραδιόφωνο, "εμμετικό" το τελευταίο εξώφυλλο του Charlie Hebdo. Το αναζήτησα στο διαδίκτυο. Και σκέφτηκα με οίκτο, "που να καταλάβει ο καημένος"... 

 
 

Το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo δημοσίευσε χθες δύο σκίτσα- γροθιά στο χορτάτο στομάχι της δυτικής υποκρισίας για το "προσφυγικό θέμα" στην Ευρώπη. Στο πρώτο σκίτσο απεικονίζεται ο τρίχρονος Αϊλάν, το άψυχο σώμα του οποίου ξέβρασαν τα κύματα στις ακτές της Αλικαρνασσού όταν η οικογένειά του απέτυχε στην προσπάθεια της να φτάσει στην Κω. Το σκίτσο έχει τίτλο: «Τόσο κοντά στον στόχο του…» και από δίπλα του ακριβώς "περιγελά" την έκπτωση του "πολιτισμού της επάρκειας", μια διαφημιστική πινακίδα που παραπέμπει στη γνωστή αλυσίδα φαστφούντ McDonald’s και η οποία γράφει: «Δύο παιδικά μενού στην τιμή του ενός».

Το δεύτερο σκίτσο έχει τίτλο: «Η απόδειξη ότι η Ευρώπη είναι χριστιανική». Εικονίζει τον Ιησού επί των κυμάτων, με τη λεζάντα να σαρκάζει: «οι χριστιανοί περπατούν πάνω στο νερό», ενώ δίπλα του φαίνεται ένα μικρό παιδί να βυθίζεται, με τη διευκρίνιση: «Τα παιδιά των μουσουλμάνων βουλιάζουν».

Ανήκουστα πράγματα για...τρυφερές ιδιοσυγκρασίες...

Γ.Χ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman