ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η χαρά της απεξάρτησης

Tweet
Share
Tweet
Share

Τον χάζευα ενώ με πλησίαζε. Ήταν κομψός, συνήθως φορούσε γιλέκο με μανικετόκουμπα, τίποτα δεν μαρτυρούσε την κατάστασή του. H κολόνια του μοσχοβολούσε. Ο Βασίλης ήταν ναρκομανής. Παλαιότερα τον είχαν συλλάβει, ενώ όταν ήταν μέσα στα γραφεία της Γενικής Ασφάλειας αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του. Πέρασε δύσκολα. Μου διηγήθηκε για μέρες με τα παντζούρια κλειστά, τότε που το κρύο «έγδερνε» το πετσί του και εκείνος αναζητούσε την ουσία σαν τη μάνα που της πήραν το παιδί. Τόσο υπέφερε. Χρόνια μετά τον γνώρισα σε μια κοινή παρέα. Ο Βασίλης τη σκαπούλαρε. Ήταν πλέον καλά και καθαρός.

«Η ορθή και έγκυρη ενημέρωση πάντα θα υπάρχει ως ανάγκη του κοινού και είναι χρέος μας αυτήν την ανάγκη να την αναδεικνύουμε και να την ικανοποιούμε με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο», τόνισε ο κ. Ευάγγελος Καφετζόπουλος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος, Πρόεδρος Δ.Σ. ΟΚΑΝΑ, ο οποίος μίλησε στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα για το όφελος που προκύπτει για την κοινωνία, τους εξαρτημένους και τους φορείς παροχής υπηρεσιών σε ευπαθείς πληθυσμούς από την αξιοποίηση των σύγχρονων τρόπων και μέσων επικοινωνίας σε μια εποχή που όλα εξελίσσονται ή μεταβάλλονται ταχύτατα.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας & Ισότητας, κα Μαρία Στρατηγάκη, απηύθυνε χαιρετισμό και ανέφερε: «Το νέο Κοινωνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων, που σύντομα θα ανακοινωθεί, έχει ως σημαντική προτεραιότητα το ζήτημα των εξαρτήσεων και περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων και παρεμβάσεων για την πρόληψη και την αντιμετώπισή τους σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς. Η σύμπραξη όλων είναι σημαντική και αναγκαία».

Το παρών έδωσαν και οι καλλιτέχνες, οι οποίοι προσκάλεσαν όλους τους Αθηναίους να συμμετάσχουν στη μεγάλη αυτή γιορτή.

narkw 2

Η κα Ελένη Τσαλιγοπούλου είπε, μεταξύ άλλων: «Έχω χάσει ανθρώπους από τις ουσίες. Έχω κερδίσει πίσω ανθρώπους. Είναι ένας πόλεμος, ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει. Χαίρομαι για τη σύμπραξη αυτή, ώστε να βοηθηθούν οι άνθρωποι, που το έχουν πραγματικά ανάγκη.» Στη συνέχεια η κα Θεοδώρα Τσίγκα από το συγκρότημα Belleville δήλωσε: «Αν είμαστε όλοι μαζί και ενωμένοι, τότε μπορούν οι εξαρτημένοι να νικήσουν και να προχωρήσουν στη ζωή τους.» Ο κ. Θοδωρής Μαυρογιώργης και κ. Λάμπης Κουντουρόγιαννης, μέλη του συγκροτήματος Wedding Singers, ανέφεραν: «Τιμή μας να συμμετέχουμε στην προσπάθεια αυτή και να μεταδώσουμε χαρά και μια αισιόδοξη νότα στον κόσμο.» Ο κ. Γιώργος Τσιατσούλης και κ. Κώστας Μητρόπουλος από τους Gadjo Dilo ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο Φεστιβάλ και τόνισαν: «Σκοπός στη ζωή είναι η ίδια η ζωή.»

Η ορθή και έγκυρη ενημέρωση είναι χρέος όλων μας 

Ο ΟΚΑΝΑ, σε μια μεγάλη προσπάθεια να ανατραπούν στερεότυπα, προκαταλήψεις, φοβικές στάσεις και συμπεριφορές κοινωνικού στιγματισμού και να στηριχθεί παράλληλα στην πράξη η εφαρμογή μιας ολιστικής προσέγγισης για την καταπολέμηση των εξαρτήσεων, διοργανώνει την Παρασκευή 25 & το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο, ένα 2ήμερο Φεστιβάλ Ζωής για ένα θέμα που μας αφορά όλους, διεκδικώντας μια ανοιχτή κοινωνία με ενημερωμένους και ευαισθητοποιημένους πολίτες.

narkw

Το Φεστιβάλ με κεντρικό μήνυμα «Εθισμένοι στη ζωή» είναι η κορύφωση μίας εκστρατείας επικοινωνίας που υλοποιεί ο ΟΚΑΝΑ από τον Μάιο με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση όλων για όλα όσα προσφέρει ο χώρος των εξειδικευμένων φορέων αντιμετώπισης των εξαρτήσεων. Την παρουσίαση ολόκληρης της εκστρατείας του ΟΚΑΝΑ «Εθισμένοι στη ζωή» (www.okanacampaign2015.gr), στο πλαίσιο της οποίας διοργανώνεται το Φεστιβάλ του ΟΚΑΝΑ, έκανε η Υπεύθυνη του Τμήματος Διεθνών & Δημοσίων Συνεργασιών του Οργανισμού, κα Λίνα Πλαγιανάκου.

narkw 1

 

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα, εκθέσεις και δρώμενα, τα οποία ξεκινούν από τις 11:00 π.μ. Στο χώρο θα λειτουργούν ενημερωτικά περίπτερα του ΟΚΑΝΑ, των Κέντρων Πρόληψης «Αθηνά Υγεία», «Άρηξις», «Ίριδα», «Οδοιπορικό», «Προνόη», «Σταθμός», φορέων όπως, ΚΕΘΕΑ και 18 Άνω και των ΜΚΟ Γιατροί του Κόσμου, Διογένης, Θετική Φωνή, Κέντρο Ζωής, Praksis, Προμηθέας και Σύλλογος Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ.

Την Παρασκευή 25/9 DJ’s θα φιλοξενηθούν στη μουσική σκηνή, ενώ το Σάββατο 26/9 στις 6:30 μ.μ. ξεκινά το μουσικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ με τους Belleville, Gautier, Wedding Singers, Gadjo Dilo, Koza Mostra και θα ολοκληρωθεί με τα τραγούδια της Ελένης Τσαλιγοπούλου και των Boğaz Musique. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα εμφανιστεί η μπάντα του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ με τη φιλική συμμετοχή της Γιώτας Νέγκα. Παρουσιαστής του Φεστιβάλ θα είναι ο stand-up comedian Γιώργος Χατζηπαύλου.

Μέσα σ’ ένα περιβάλλον με χρώματα, σχήματα και μουσικές συμμετέχουμε όλοι όσοι είμαστε «Εθισμένοι στη ζωή». Αισιοδοξία, Δύναμη, Ελευθερία, Χαρά, Δημιουργία δίνουν τον τόνο σε ένα Φεστιβάλ Ζωής, προσκαλώντας το κοινό της Αθήνας να ακούσει, να μάθει και να πράξει. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται στο πλαίσιο της Πράξης «Καμπάνια Ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις» (ΕΣΠΑ 2007-2013).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.