ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι χρήστες της Apple και των Android διαφέρουν ακόμη και στις πολιτικές τους προτιμήσεις

Tweet
Share
Tweet
Share

Του Πάνου Τσαγκαράκη

Στο Ηνωμένο Βασίλειο η εταιρεία δημοσκοπήσεων YouGov κυκλοφόρησε ένα συναρπαστικό εργαλείο έρευνας αγοράς και δημοσκοπήσεων. Μέσω αυτού μπορεί κάποιος να ψάξει για οποιοδήποτε εμπορικό σήμα, διάσημη προσωπικότητα, αθλητική ομάδα, πολιτικό ηγέτη, ή μουσικό/ καλλιτέχνη, καθώς επίσης να μάθει τι διαφοροποιεί τους πελάτες και τους οπαδούς καθενός από αυτούς από τον υπόλοιπο κόσμο.

Έτσι, μεταξύ άλλων, τo Business Insider, ασχολήθηκε με δύο πασίγνωστα εμπορικά σήματα που ανήκουν στο χώρο  της τεχνολογίας, την Apple και τηGoogle (η οποία έχει τα Android), εξετάζοντας που και σε τι  διαφέρουν μεταξύ τους οι πελάτες – χρήστες τους. Προέκυψε, λοιπόν, το εξής ενδιαφέρον συμπέρασμα: Οι χρήστες της Apple φαίνεται ότι διαθέτουν περισσότερα μετρητά και προέρχονται από υψηλότερη κοινωνική τάξη σε σχέση με τους χρήστες των τηλεφώνων Android.

iphone

Το εργαλείο YouGov όχι μόνο ισχυροποιεί τη θεωρία αυτή, αλλά φωτίζει και κάποιες άλλες πολύ ενδιαφέρουσες διαφοροποιήσεις: Πέραν του γεγονότος ότι όσοι χρησιμοποιούν ταμπλέτες και τηλέφωνα της Apple, είναι κατά κανόνα μεγάλοι θαυμαστές της Beyonce, ενώ οι χρήστες των Android προτιμούν τον μάλλον θρασύ Olly Murs, έχουν και διαφορετικές πολιτικές προτιμήσεις. Οι οπαδοί της Apple κλίνουν περισσότερο προς τις κεντρώες και δεξιές πολιτικές τοποθετήσεις, ενώ οι χρήστες των Android έχουν περισσότερο αριστερές προτιμήσεις.

Android.Apple .001

Παρακάτω μπορείτε να δείτε στα διαγράμματα μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που καθορίζουν τους χρήστες της Apple και των Android. Είναι προφανές ότι η εφαρμογή αυτή δεν περιγράφει επακριβώς τον τυπικό θαυμαστή ή πελάτη, αλλά κυρίως τα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν περισσότερο σε κάθε ομάδα, όπως προκύπτουν από το σύνολο των δεδομένων.

Έτσι, λοιπόν, το προφίλ των χρηστών της Apple, είναι γυναίκες ηλικίας 25 έως 39 ετών, που ανήκουν στην κοινωνική τάξη ABC1. Ασχολούνται με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τις εκδόσεις και το μάρκετινγκ, ενώ  το διαθέσιμο εισόδημά τους υπερβαίνει τις 1.000 αγγλικές  λίρες. Είναι πιθανό να ζουν στις πιο ακριβές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως είναι το Λονδίνο και η κεντρική Σκωτία ή κατά μήκος της νότιας ακτής. Και οι πολιτικές τους προτιμήσεις εντοπίζονται στο κέντρο και προς τα  δεξιά.

Διάγραμμα 1 προφίλ χρήστη Apple

diag1

Παράλληλα, το προφίλ των χρηστών των Android, είναι πιο πιθανό να αφορά νεότερους άνδρες, που ζουν στις φτωχότερες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι πολιτικές προτιμήσεις τους κλίνουν προς τα αριστερά και κατά πάσα πιθανότητα ασχολούνται με τους τομείς της πληροφορικής, των μέσων ενημέρωσης, των εκδόσεων, της ενέργειας και της κοινής ωφέλειας. Αλλά μάλλον βρίσκονται στο ξεκίνημα της καριέρας τους, αφού έχουν τη δυνατότητα να ξοδεύουν λιγότερες από 125 αγγλικές λίρες το μήνα.

Διάγραμμα 2 προφίλ χρήστη Android

diag2



πηγή: Business Insider

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman