ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Όταν η πολυκοσμία αποδείχθηκε... μοιραία

Tweet
Share
Tweet
Share

Περισσότερα από 700 άτομα βρήκαν τραγικό θάνατο κατά το ετήσιο προσκύνημα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Μέκκα, ενώ άλλοι 800 υπέστησαν τραυματισμούς. Το δυστύχημα συνέβη την ώρα που συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι στην περιοχή Mina, κοντά στη Μέκκα με αποτέλεσμα πολλοί να ποδοπατηθούν ή να χάσουν τη ζωή τους από ασφυξία. Δυστυχώς ανάλογα περιστατικά λαμβάνουν χώρα συχνά και στο δυτικό κόσμο.

Οι περισσότεροι από τους θανάτους προκαλούνται από την αδυναμία των ανθρώπων να αναπνεύσουν, εξηγούν οι ειδικοί, οι οποίοι συνιστούν στους πολίτες να μην παραμένουν σε σημεία με πολύ κόσμο. Αν αισθανθούν δυσφορία οφείλουν να απομακρυνθούν.

Στη συνέχεια παρουσιάζονται τα πιο τραγικά περιστατικά της ιστορίας τα οποία προκλήθηκαν από συνωστισμό.

Το 1990 και συγκεκριμένα στις 2 Ιουλίου έλαβε χώρα μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες κατά τη διάρκεια ενός προσκυνήματος στη Μέκκα. 1.426 άτομα έπεσαν νεκρά μέσα σε ένα τεράστιο τούνελ κατά την επιστροφή στην Μina. Το 1994 από την άλλη σκοτώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι κατά τη διάρκεια θρησκευτικών εκδηλώσεων σε Ινδία και Σαουδική Αραβία.

n MECCA large570

Ο βασιλιάς της ποπ, Michael Jackson συχνά ενέπνεε ακραίες συμπεριφορές στους θαυμαστές του. Το αποκορύφωμα αυτών, έλαβε χώρα στο Μόναχο στα πλαίσια του Dangerous tour, όταν οι χιλιάδες θαυμαστές του θέλησαν να πλησιάσουν τη σκηνή και να αγγίξουν τον ίδιο. Μέχρι το τέλος της συναυλίας τουλάχιστον 500 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ από θαύμα δεν υπήρξαν νεκροί. Το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 1992.

Στις 8 Φεβρουαρίου του 1981 στη Θύρα 7 του γηπέδου Καραϊσκάκη σημειώθηκε μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές τραγωδίες

Όταν οι Pearl Jam έπαιξαν στο Roskilde Festival το 2000 πήγαν να τους δουν πάνω από 50.000 άτομα. Το κακό δεν θα αργούσε να συμβεί. Οι άνθρωποι στο πίσω μέρος του χώρου άρχισαν να παραπονιούνται ότι δεν μπορούσαν να ακούσουν, έτσι άρχισαν να σπρώχνουν προς τα εμπρός, με αποτέλεσμα η πίεση να γίνει ντόμινο συνθλίβοντας τους μπροστινούς. Το μακελειό στο Roskilde ήταν ιστορικό, με έντεκα ανθρώπους να πεθαίνουν από ασφυξία.

jhgj

Το 2010, 347 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από συνωστισμό σε φεστιβάλ νερού που έλαβε χώρα κοντά στο βασιλικό παλάτι. Την επόμενη χρονιά, 102 άτομα πέθαναν και 100 τραυματίστηκαν κοντά στο ναό Sabarimala στην Kerala της Ινδίας.

Στις 8 Φεβρουαρίου του 1981 στη Θύρα 7 του γηπέδου Καραϊσκάκη σημειώθηκε μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές τραγωδίες. Είκοσι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και ένας της ΑΕΚ βρήκαν τραγικό θάνατο, καθώς ποδοπατήθηκαν από τους υπόλοιπους που έτρεχαν προς την έξοδο της Θύρας και πάνω από πενήντα τραυματίστηκαν. Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά. Η τραγωδία του Πειραιά έχει καταγραφεί ως μια από τις 20 μεγαλύτερες που έχουν συμβεί στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου....

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman