ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ποιος "μπήκε" στη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Ιράν;

Tweet
Share
Tweet
Share

Η Ιρανική ομάδα ποδοσφαίρου κατηγορήθηκε για ανήθικες πρακτικές γιατί μεταξύ των παικτριών της, βρίσκονται συνολικά οκτώ άνδρες.

Η δικαιολογία της Ιρανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ήταν ότι πρόκειται για άνδρες οι οποίοι απλώς δεν έχουν ολοκληρώσει την εγχείρηση αλλαγής φύλου ακόμα. «Οι άνδρες παίκτες που παίζουν στη γυναικεία ομάδα, βρίσκονται σε διαδικασία προετοιμασίας για να υποβληθούν σε επέμβαση αλλαγής φύλου» δήλωσε σχετικά ο Mojtabi Sharifi, στέλεχος της ομάδας.

Πριν από λίγες ημέρες οι αρχές διέταξαν να γίνουν εξετάσεις που θα καθορίσουν το φύλο όλων των παικτών που παίζουν στο πρωτάθλημα. Τα ονόματα των ανδρών δεν αποκαλύφθηκαν, παρά μόνο το γεγονός ότι βρέθηκαν οκτώ άνδρες μεταξύ της γυναικείας ομάδας. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι οι γυναίκες παίζουν με μαντήλα, μακριά μανίκια και μακριά παντελόνια.

iranian womens FRONT

Το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου του Ιράν είχε προχωρήσει σε αντίστοιχους ελέγχους το 2014. Τότε διαπιστώθηκε ότι 4 από τις παίκτριες ήταν είτε άνδρες που δεν είχαν ολοκληρώσει ακόμη τη διαδικασία αλλαγής φύλου είτε άτομα με διαταραχές στη σεξουαλική ανάπτυξη.

iranian womens foot

Το 2010 υπήρξαν υποψίες για την τερματοφύλακα της ομάδας. Σημειώνεται ότι οι επεμβάσεις αλλαγής φύλου είναι νόμιμες στο Ιράν ύστερα από θρησκευτικό νόμο που επιβλήθηκε από Ayatollah Ruhollah Khomeini. Προκαλεί εντύπωση με δεδομένους τους αυστηρότατους κανόνες ηθικής που έχουν επιβληθεί στη χώρα, που υπαγορεύονται από τη Σαρία, και που απαγορεύουν ομοφυλοφιλικές και προγαμιαίες σχέσεις.

iranWOMEN

Το ποδόσφαιρο είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο ανάμεσα στις Ιρανές, παρά το γεγονός ότι ο θρησκευτικός νόμος τους απαγορεύει να παρακολουθούν σε γήπεδα αγώνες ποδοσφαίρου μεταξύ ανδρών.  Η αρχηγός της εθνικής ομάδας ήθελε να ταξιδέψει πριν από λίγο καιρό στο Μαλαισία για να αγωνιστεί σε διεθνή διοργάνωση, αλλά δεν της έδωσε άδεια ο σύζυγός της. «Ως μουσουλμάνα θα ήθελα να αγωνιστώ ώστε να σηκωθεί η σημαία της χώρας μου, και όχι να ταξιδέψω για αναψυχή» είχε δηλώσει τότε η 30χρονη Niloufar Ardalan. «Μακάρι να δημιουργούσαν τις κατάλληλες συνθήκες οι αρχές, ώστε οι γυναίκες αθλήτριες να μπορούν να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους σε αντίστοιχες περιστάσεις» συμπλήρωσε η 30χρονη.

Πηγή: the telegraph

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman