ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Καθημερινοί αφανείς ήρωες

Tweet
Share
Tweet
Share

Τον τίτλο του «Ήρωα της Χρονιάς» σε διαγωνισμό που διεξάγει το CNN διεκδικεί ένας γιατρός διαφορετικός από τους άλλους. Ο ίδιος ντυνόταν σαν άστεγος, περπατούσε σε σοκάκια και κάτω από γέφυρες στο Πίτσμπεργκ. Περίπου τρεις φορές την εβδομάδα τα βράδια ανακάτευε τα μαλλιά του, φορούσε το παλιά του ρούχα και κατέβαινε στους δρόμους. Δεν επρόκειτο για τρέλα, όπως πολλοί γείτονες του αρχικά θεώρησαν.

Αντιθέτως, οι πράξεις του μυστηριώδη γιατρού είχαν έναν ιδιαίτερα καλό σκοπό. Με τον τρόπο αυτό ήθελε να επικοινωνήσει και να φροντίσει όλους όσοι δεν είχαν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη. Δεν μπορούσε και ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως σε τόσο αναπτυγμένες κοινωνίες, υπάρχουν ασθενείς σε αυτή την κατάσταση.

iatros ftwxwn2

«Πραγματικά σοκαρίστηκα με το πόσοι άρρωστοι άνθρωποι βρίσκονται στους δρόμους. Είναι σαν να είμαστε στον Τρίτο Παγκόσμιο πόλεμο», ανέφερε εμβρόντητος. Νέοι, γέροι, άνθρωποι ψυχικά ασθενείς, παιδιά, που έχουν φύγει από το σπίτι τους, γυναίκες, που έχουν κακοποιηθεί, και βετεράνοι είναι μερικοί από τους άστεγους.

iatros ftwxwn

Για 23 ολόκληρα χρόνια ο Δρ. Τζιμ παρέχει περίθαλψη στους ανθρώπους αυτούς με θέληση, υπομονή και περίσσεια αγάπη. Η ιδέα του ονομάστηκε «Operation Safety Net» και έγινε πρόγραμμα της πόλης. Από το 1992 η ομάδα μετρά πάνω από 10.000 εθελοντές, οι οποίοι έχουν βρει στέγη σε περίπου 1.200 άτομα.

150506151823 cnn heroes homeless doctor jim withers with patient exlarge 169

Στους δρόμους υπάρχει ένα εξοπλισμένο βανάκι, που φροντίζει για την υγεία εκείνων που δεν μπορούν να έχουν αυτό το αγαθό. Σήμερα, ο Δρ. Τζιμ «τρέχει» μια ακόμα ιδέα. Μια μη κερδοσκοπική κίνηση με τον τίτλο «Street Medicine Institute», που στηρίζει κοινότητες να ξεκινήσουν τα δικά τους προγράμματα.

VIDEO

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman