ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η καρδιά της κοινωνικής επιχειρηματικότητας χτυπά στο Impact Hub Athens

Tweet
Share
Tweet
Share

Στην οδό Καραϊσκάκη στου Ψυρρή στο κτίριο με τον αριθμό 28 θα συναντήσεις άτομα με όραμα και στόχους. Θέλοντας να φέρουν την αλλαγή μέσα από βιώσιμες αλλά και υπεύθυνες πρωτοβουλίες, οι άνθρωποι που συγκεντρώνονται στο Impact Hub Athens στοχεύουν στην πρωτοπορία με βάση την επιχειρηματικότητα.

Ο καθένας εκεί έχει την ευκαιρία μέσω των κατάλληλων εργαλείων και υποδομών να δημιουργήσει και να έρθει σε επαφή με άλλους επαγγελματίες, αφού γίνει μέλος της κοινότητας. Τα μέλη της ομάδας μέσα από προγράμματα και εκδηλώσεις βοηθούν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, εμπνέουν και επικροτούν τη σύνδεση με άλλους συνεργάτες.

Oι συνεργατικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό συνεχώς αυξάνονται

Έχοντας εργαστεί στα Impact Hub της Μαδρίτης και της Βιέννης και βλέποντας τη δυναμική της διεθνούς κοινότητας, οι υπεύθυνοι θέλησαν να φέρουν τις μεθοδολογίες και τα εργαλεία στο εσωτερικό εφαρμόζοντας τα στις ελληνικές κοινωνικές επιχειρήσεις και στοχεύοντας παράλληλα στην ενίσχυση της κοινωνικής οικονομίας στη χώρα μας.

Όπως οι ίδιοι εξηγούν, οι συνεργατικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό συνεχώς αυξάνονται και αυτό φαίνεται από το άνοιγμα όλο και περισσότερων Impact Hubs διεθνώς. Εκτός από τη σύνδεσή του Impact Hub Athens με το διεθνές δίκτυο οι υπεύθυνοι προσπαθούν πάντα να χτίζουν σχέσεις με φορείς και οργανισμούς με τους οποίους μοιράζονται το ίδιο όραμα.

hub 3

Η κοινότητα του Impact Hub Athens είναι ανοιχτή σε όλους όσους έχουν μια ιδέα, μια επιχείρηση ή μια πρωτοβουλία που στόχο έχει να δημιουργήσει θετικό αντίκτυπο. «Μας ενδιαφέρει πολύ η κοινότητά μας να έχει μέλη με διαφορετικά backgrounds ενθαρρύνοντας έτσι τις συνδημιουργικές μεθοδολογίες για την επίτευξη μεγαλύτερου αντικτύπου. Έτσι λοιπόν στο Impact Hub Athens μπορεί να συναντήσει κανείς καλλιτέχνες, κοινωνικούς επιχειρηματίες, εκπαιδευτικούς, designers, developers, ανθρώπους με μεγαλύτερη ή μικρότερη επαγγελματική εμπειρία, από την Ελλάδα και το εξωτερικό», σημειώνουν τα μέλη.

Το Impact Hub Athens είναι κι αυτό μια κοινωνική επιχείρηση. Αυτό σημαίνει ότι έχει χτίσει ένα επιχειρηματικό μοντέλο το οποίο επιτρέπει στην ομάδα να είναι βιώσιμη και το οποίο βασίζεται κυρίως στις συνδρομές των μελών και στη διοργάνωση εκδηλώσεων. Επιπλέον, προσπαθεί μέσα από στρατηγικές συνεργασίες να εξασφαλίζει κεφάλαιο για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών της προγραμμάτων, προσφέροντας πολύ υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικές ευκαιρίες σε προσβάσιμη τιμή ή εντελώς δωρεάν για τους κοινωνικούς επιχειρηματίες.

Αυτή την περίοδο στο Impact Hub Athens βρίσκονται σε εξέλιξη τα εξής προγράμματα:

-το Impact Hub Academy, ένα καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων δομών και φορέων της κοινωνικής οικονομίας με σκοπό την ενδυνάμωση και ενίσχυση της βιωσιμότητας και άρα, του θετικού κοινωνικού αντικτύπου που παράγουν

-το Impact Scaling Program, ένα πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται σε 8 Impact Hubs στην Ευρώπη με στόχο την επέκταση των δραστηριοτήτων κοινωνικών επιχειρήσεων σε διεθνείς και στις τοπικές τους αγορές

-ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός καινοτομίας Plastic Fantastic Challenge ο οποίος μας καλεί να δημιουργήσουμε νέα προϊόντα αξιοποιώντας ένα υλικό το οποίο ευθύνεται για ένα μεγάλο ποσοστό της μόλυνσης του πλανήτη: το πλαστικό.

hub 5

Η κοινότητα τέλος προετοιμάζεται για την τρίτη διοργάνωση των Social Impact Awards. Παράλληλα, διοργανώνονται ενδιαφέροντα community events, business clinics για τα μέλη, στο χώρο της Athens Comics Library φιλοξενούνται εκθέσεις και εργαστήρια, ενώ κάποιος μπορεί να συνδεθεί και με την κοινότητα της Bike Kitchen.

Όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στα πρώτα τους βήματα, η ομάδα του Impact Hub επισημαίνει πως σίγουρα η εύρεση ενός ξεκάθαρου επιχειρηματικού μοντέλου είναι μια μεγάλη πρόκληση στην οποία πάντα προστίθενται οι δυσκολίες που προκύπτουν από το όχι και τόσο ευέλικτο νομικό και φορολογικό πλαίσιο.

hub 7

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συνδρομές μπορείτε να επισκεφτείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: http://athens.impacthub.net/become-a-member/

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman