ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ποιοι άνθρωποι επηρεάζουν την Ευρώπη;

Tweet
Share
Tweet
Share

Τα πρόσωπα που αυτή τη στιγμή καθορίζουν, αλλάζουν αλλά και επηρεάζουν τα δεδομένα της Ευρώπης έδωσε στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή εκδοχή του Politico (politico.eu). Στη λίστα ανάμεσα σε όλους τους άλλους βρίσκονται ο Χάρης Γεωργιάδης, υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, και ο Έλληνας διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς.

«Έντιμο Έλληνα» χαρακτηρίζει το Politico το διευθυντή της εφημερίδας, διευκρινίζοντας την ιστορικότητα της ίδιας αλλά και το σεβασμό που απολαμβάνει στην Ευρώπη. Το άρθρο αναφέρεται στην αγωνία που ένιωθε ο δημοσιογράφος τις μέρες που η Ελλάδα έφτασε κοντά στην έξοδο από την Ευρωζώνη.

politico5

Όσον αφορά τον υπουργό της Κύπρου, στο δημοσίευμα εξηγείται ότι έλαβε λίγη υποστήριξη από έτερους ΥΠΟΙΚ στην Ευρωζώνη όταν ζήτησε την επέκταση της βοήθειας προς την Ελλάδα και πως είχε αμφισβητήσει τις διαπραγματευτικές τακτικές του τότε ΥΠΟΙΚ της χώρας, Γιάννη Βαρουφάκη.

Όπως αναφέρεται, «η οικονομική ανάκαμψη (στην Κύπρο) επήλθε μέσω της πειθαρχημένης τακτικής του Γεωργιάδη, του οποίου οι στενοί συνεργάτες του πιστώνουν σταθερότητα και ετοιμότητα ώστε να εκπληρωθούν αλλά και να ξεπεραστούν οι απαιτήσεις των δανειστών».

Το άρθρο για τον ΥΠΟΙΚ της Κύπρου, ως μέλος των 28 όπως τους αναγιγνώσκει το Politico, τονίζει ότι κανείς από τους προκατόχους του δεν άντεξε παραπάνω από 11 μήνες, ενώ σημειώνει πως ο ίδιος, αν και αντιμετώπισε κριτική, ανταπεξήλθε με επιτυχία.

«Παρόλο που οι δείκτες της ανεργίας και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια δείχνουν πως υπάρχει ακόμη δουλειά για να γίνει, η επόμενη χρονιά θα είναι η τελευταία για την Κύπρο υπό το άγρυπνο βλέμμα της Τρόικας», καταλήγει το άρθρο.

politico3 0



Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman