ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η ζωή μου 44 χρόνια στη φυλακή

Tweet
Share
Tweet
Share

Όταν βρέθηκε στην Times Square στη Νέα Υόρκη, ο Ότις Τζόνσον ξαφνιάστηκε από τους ανθρώπους που έβλεπε γύρω του. Όλοι περπατούσαν βιαστικοί με θλιμμένα πρόσωπα και καλώδια στ’ αυτιά τους. Από το 1975 –όταν μπήκε στη φυλακή- νομίζει πως έχει εισέλθει σε μια δυσπιστία όπου ο καθένας έχει γίνει μυστικός πράκτορας φορώντας καλώδια.

Τον Αύγουστο του 2014 ο Τζόνσον βγήκε από τη φυλακή αφού εξέτισε 44 χρόνια ποινή για την απόπειρα δολοφονίας ενός αστυνομικού. Μπήκε όταν ήταν 25 ετών ενώ βγήκε στα 69.

Μετά την απελευθέρωση, στον Τζόνσον έδωσαν μια ταυτότητα, έγγραφα που σκιαγραφούν την ιστορία της ποινική υπόθεσής του, 40 δολάρια και δύο εισιτήρια λεωφορείων. Έχοντας χάσει όλες τις διασυνδέσεις με την οικογένειά του, ενώ έκτιε την ποινή του, ο Τζόνσον  βασίζεται πλέον στην Fortune Society, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που παρέχει υπηρεσίες και στέγαση σε πρώην κρατουμένους στο Χάρλεμ.

a1sx2 Thumbnail1 otis dslr 2

Κάθε μέρα, περιηγείται στον κόσμο όσο καλύτερα μπορεί. Πηγαίνει σε ένα τοπικό τζαμί. Μαθαίνει tai chi και διαλογίζεται. Προσπαθεί να ακολουθήσει το όνειρό του που είναι να ανοίξει ένα καταφύγιο για γυναίκες, αν και είναι σχεδόν αδύνατο να εξασφαλίσει το κεφάλαιο που χρειάζεται. Περπατά στους δρόμους της Νέας Υόρκης, παρατηρώντας τους ανθρώπους γύρω του. Επιστρέφει στην Fortune Society κατά τις 9 κάθε βράδυ, αψηφώντας την απαγόρευση κυκλοφορίας του.

Ο Τζόνσον ελπίζει ότι η επανένταξη για τους πρώην κρατούμενους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν φυλακιστεί για δεκαετίες, θα εκσυγχρονιστεί, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι ανάγκες τους.  

 

VIDEO

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman