ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τι κοινό μπορεί να έχει ένα παντελόνι Jean, με το αυτοκίνητο σας;

Tweet
Share
Tweet
Share

του Πάνου Τσαγκαράκη

Γνωρίζετε, ότι για να παραχθεί ένα βαμβακερό παντελόνι Jean- Levis 501, χρησιμοποιείται η ίδια ποσότητα νερού που απαιτείται για 54 ντους, και παράγεται η ίδια ποσότητα αερίου, με αυτή που εκλύεται όταν οδηγείτε το αυτοκίνητο σας διανύοντας 110 χλμ.; Ούτε η εταιρία Levi Strauss & Co το γνώριζε, μέχρι που πραγματοποίησε μια μελέτη αποτίμησης του περιβαλλοντικού αντίκτυπου που έχουν τα προϊόντα της.

Όπως προέκυψε μεταξύ άλλων, η Levi Strauss & Co ανακάλυψε ότι το βαμβάκι αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά παιδικής εργασίας, μεταξύ των αγροτικών προϊόντων παγκοσμίως - κάτι που θεωρήθηκε από την εταιρεία απαράδεκτο. Για το λόγο αυτό,  ξεκίνησε μια τεράστια προσπάθεια προώθησης περισσότερο βιώσιμης παραγωγής βαμβακιού. Συνεργαζόμενη με τους επενδυτές, με άλλες μάρκες καθώς και με μη κυβερνητικές οργανώσεις, ενθαρρύνει τους προμηθευτές της ώστε να γίνουν πιο «πράσινοι» και πιο ανθρώπινοι.

Το θέμα αυτό ήταν το πιο αξιόλογο από τις συζητήσεις και τα panel, που είναι αφιερωμένα στην εξερεύνηση του πως μπορούν οι επιχειρήσεις να συλλέξουν, να παράξουν, να σχεδιάσουν και να παραδώσουν αγαθά με περισσότερο υπεύθυνο τρόπο. Το θέμα αυτής της χρονιάς ήταν η συνεργασία για το ευρύτερο καλό.

Οι προσπάθειες της Levi Strauss σε αυτή την κατεύθυνση, περιλαμβάνουν την καθοδήγηση των εργολάβων της ώστε να μη χρησιμοποιούν βαμβάκι από το Uzbekistan (το οποίο έκλεισε πολλά σχολεία, για να αναγκάσει τα παιδιά να εργαστούν στα χωράφια βαμβακιού), μέχρι η χώρα αυτή να συμφωνήσει στην υπογραφή των διεθνών συμβάσεων και να επιτρέψει στους διεθνείς οργανισμούς να αξιολογήσουν την κατάσταση που επικρατεί εκεί σε αυτό το θέμα.

Η εταιρία, επίσης, βοήθησε περίπου 30.000 αγρότες σε διάφορα σημεία, πιλοτικά, ώστε να μειώσουν δραστικά τις ποσότητες νερού και χημικών στην παραγωγή βαμβακιού.



Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman