ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

"Έλα να βγάλουμε μια Selfie"...

Tweet
Share
Tweet
Share

Στην πρεμιέρα του έργου που σκηνοθέτησε και παίζει ο Λάκης Λαζόπουλος σε αθηναϊκό θέατρο, όλα τα σκέπαζε η αφρόκρεμα του εθνικού πολτού.

Ήταν όλοι τους εκεί! Δεν έλειπε κανείς. Λιμαρισμένη και βερνικωμένη επιμελώς η δωδεκάποντη γόβα, κατά τη βρόχα του αείμνηστου Ζαμπέτα, έπιπτε στραίητ θρου…

Το πρωθυπουργικό ζεύγος Αλέξη- Περιστέρας, συνοδευόμενο από κάμποσα αστραφτερά μέλη του υπουργικού συμβουλίου, η ηγερία των Ολυμπιακών Αγώνων και ατάλαντες σταρλετίτσες με φανερή θητεία στη βίζιτα, παρέα με ετοιμόρροπες εθνικές τηλεστάρ και τραγουδιστές της άχαρης εφηβείας.

Αμφιβάλλω αν κάποιος από όλους αυτούς χάρηκε, η απόλαυσε, ας μην κολλάμε στα λόγια, την παράσταση, την οποία είχα δει στο σινεμά πριν από καιρό και γέλασα με την ψυχή μου.

Αυτή η ξεκούρδιστη ελληνική κοινωνία, παραδομένη μέχρι πριν από λίγα χρόνια στη δανεική ευημερία του καταναλωτικού ήθους, έχει ξεχάσει πως είναι να ζει κανείς αυθεντικές εμπειρίες. Μην πάτε μακριά... Δείτε τις σχολικές γιορτές. Οι περισσότεροι γονείς περιφέρονται σαν νευρόσπαστα κι αντί να χαρούνε τα παιδάκια τους τα...απαθανατίζουν μανιωδώς χάνοντας την ουσία. 

Το θέμα πλέον, δεν είναι το βίωμα του πάθους, αλλά, η αναπαράστασή του. Οι άνθρωποι ξοδεύουν, μετακινούνται η απλώς χαζεύουν αγκαζέ στις γιορτινές βιτρίνες, όχι για να ζήσουν ευτυχισμένοι, αλλά για να αγοράσουν το δικαίωμα να το δείχνουν στους άλλους. Δε δημιουργούν τον προσωπικό τους μύθο. Αγοράζουν αναμνήσεις σε μια εικονική πραγματικότητα.

Και αντί να αγκαλιάζονται τρυφερά μέσα σε ατελή αλλά πρόθυμα σώματα, βγάζουν σέλφι που χάνονται σαν μπουκάλια ναυαγών στα μοναχικά πελάγη του διαδικτύου.

Θ΄ αξιωθούμε άραγε να βγούμε ποτέ από αυτό το κακό; Νομίζω ποτέ…

Θα σωθούν μονάχα όσοι πιστεύουν στη σοφία των απλών πραγμάτων και των σωμάτων ημών…

Γ.Χ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman