ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Εδώ ο κόσμος καίγεται και κάποιος… χτενίζεται

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Διήμερο πένθος αποφάσισε να κηρύξει ο μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος για σήμερα και αύριο Τρίτη. Έτσι οι καμπάνες των ναών της μητρόπολης που βρίσκεται υπό τη διοίκησή του ήχησαν πένθιμα το μεσημέρι, μεταξύ 12 και 12:30μ.μ.

Μην ανησυχείτε, δεν έφυγε πρόωρα κάποιο σημαίνων πρόσωπο από τη ζωή. Κάποιος λόγιος, κάποιος πολιτικός, κάποιος νέος (στατιστικά σίγουρα κάποιος θρηνεί δικό του άνθρωπο, αλλά αυτό δεν απασχόλησε τον πνευματικό ηγέτη). Το πένθος, διήμερο παρακαλώ, κηρύχθηκε στην περιοχή ευθύνης του Άνθιμου λόγω… της ψήφισης του νόμου που επεκτείνει το σύμφωνο συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Όσο και αν αποτελεί έκπληξη η απόφαση του Άνθιμου, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι εκείνος μας έχει συνηθίσει σε βαρύγδουπες δηλώσεις και ακραίες τοποθετήσεις και από ότι φαίνεται υπάρχει και μερίδα του ποιμνίού του, που συντάσσεται μαζί του. Ωστόσο αυτό που προκαλεί έναν σχετικό προβληματισμό είναι τι επιλέγει η επίσημη εκκλησία – μέρος της οποίας φυσικά είναι και ο ίδιος - να κάνει. Κατά την κατάθεση του εν λόγω νομοσχεδίου στη Βουλή, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος φρόντισε να κρατήσει τους τόνους χαμηλά, επισημαίνοντας την επίσημη θέση της (ο γάμος με τις ευλογίες της εκκλησίας και του Θεού αποτελεί την μοναδική μορφή οικογένειας που αποδέχεται η εκκλησία), ωστόσο άφηνε τόσο στις ανακοινώσεις της όσο και μέσω δηλώσεων εκπροσώπων της να εννοηθεί ότι ο κάθε άνθρωπος διατηρεί το δικαίωμα των επιλογών του.

Εμείς παραθέτουμε απλώς το πώς ελήφθη αυτή η απόφαση όπως ενημερωθήκαμε από το romfaia.gr.

Το περασμένο Σάββατο ο κ. Αμβρόσιος κάλεσε στο Επισκοπείο τους προϊσταμένους των ιερών ναών της πόλεως του Αιγίου, για να συζητήσουν σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν την ψήφιση του νόμου για το σύμφωνο συμβιώσεως για τα ομόφυλα ζευγάρια. Εξετάζοντας, λοιπόν, τρόπους αντίδρασης στην προσπάθεια της Πολιτείας «να νομιμοποιήσει "εναλλακτικές" μορφές συμβιώσεως, που υποσκάπτουν και υπονομεύουν τον παραδοσιακό θεσμό της οικογενείας, είναι αντίθετες με το θέλημα του Θεού και αναμένεται να δημιουργήσουν τεράστια ηθικά, εθνικά και κοινωνικά προβλήματα με την εφαρμογή τους» αποφάσισαν:

1. Οι καμπάνες των Ιερών Ναών της πόλης του Αιγίου, τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, ημέρα ψήφισης του νόμου, να χτυπήσουν πένθιμα από 12.00-12.30.

2. Να αναρτηθούν την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου πανό διαμαρτυρίας σε κεντρικά σημεία της πόλεως του Αιγίου.

Και κάπως έτσι η ορθοδοξία διακηρύττει την αγάπη προς το συνάνθρωπο…

Χαρά Αυγερινού

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2019 Premium S.A. All Rights Reserved.