ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Ευτυχία Φαναριώτη μιλά στο penna.gr για την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Η ηθοποιός Ευτυχία Φαναριώτη που πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Από τη Γεωργία… με αγάπη!» - που παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Life n’ Art Theater- μιλά στο penna.gr για την εμπειρία του θεάτρου και τα μηνύματα που περνά η ιστορία. Διαβάστε όσα μας είπε. 

Είναι η κωμωδία, πιστεύετε, το είδος θεάτρου που σας ταιριάζει περισσότερο; Μπορεί, πράγματι, να αποτελέσει το γέλιο, αντίδοτο στην κρίση που διανύουμε;

H τέχνη του θεάτρου είναι δύσκολη και απαιτητική όπως οφείλει να είναι η τέχνη. Θέλει συγκέντρωση , έμπνευση, αφοσίωση και καθημερινή εξάσκηση. Μέσα, λοιπόν, από μια τέτοια οπτική δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα είδη. Το κάθε είδος ξεκινά από μια αρχή που είναι η αλήθεια, για να έρθει αυτή, ο ηθοποιός καλείται να ασκήσει την τεχνική που χρειάζεται, τα εκφραστικά του μέσα, τα βιώματα του, την μνήμη και πολλά ακόμα ώστε να την υπηρετήσει. Αγαπώ το θέατρο και στηρίζω κάθε ρόλο που μου προσφέρεται κωμικό η δραματικό με όλη μου την δύναμη. Το να βγαίνει ο θεατής ξαλαφρωμένος και χαρούμενος από μια παράσταση κωμωδίας, σημαίνει για όλους μας πως υπάρχουμε ζωντανά μέσα στην αίθουσα, ότι έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό ο στόχος, να ανέβουμε όλοι λίγο πιο ψηλά.

Ποια είναι τα πιο έντονα χαρακτηριστικά του ρόλου που ενσαρκώνετε; Πόσο συχνά συναντάμε στην καθημερινότητά μας αυτή τη γυναίκα, πόσο οικεία είναι η φυσιογνωμία της;

Η Φωτεινή είναι μια σημερινή γυναίκα, αφοσιωμένη στην οικογένεια της, αγαπά τον άντρα της, τον πιστεύει και είναι ερωτικά μάχιμη. Σοκάρεται τόσο πολύ από την απιστία που υφίσταται και τα νέα δεδομένα στη ζωή της που ταράζουν την οικογενειακή γαλήνη, ευτυχία και ασφάλεια συν τις οικονομικές δυσκολίες, που υποπίπτει σε ένα σοβαρό ατόπημα. Ζει για ένα διάστημα, υπό την τυραννία κάποιων τρίτων, μέχρι που αποφασίζει πως προτιμά τη ζωή της όπως την ήξερε πριν. Σίγουρα την έχω συναντήσει πολλές φόρες στο δρόμο μου και συμπάσχω μαζί της, γιατί η απιστία ως αμάρτημα ταλανίζει τον άνθρωπο από την αρχή της παρουσίας του στη γήινη διάσταση.

gw

Ποια είναι τα στοιχεία που καθιστούν αυτό το έργο, του Ευάγγελου Σαμιώτη, επίκαιρο; Σε ποιους απευθύνεται η παράσταση;

Ο Ευάγγελος Σαμιώτης είναι ένας τρελός, ονειροπόλος άνθρωπος με χιούμορ και φαντασία. Το έργο του «Από τη Γεωργία… με αγάπη», ένα από τα πολλά που έχει γράψει μέχρι σήμερα, ασχολείται με την απιστία, συνεπώς και με το ψέμα που με ευκολία χρησιμοποιούμε εμείς οι άνθρωποι, διότι μας βγάζει από τη «δύσκολη θέση». Πάντοτε, πρόσκαιρα, όμως, γιατί δεν μπορεί η αλήθεια παρά να λάμψει στο τέλος. Επίσης, χρησιμοποιεί τη σημερινή οικονομική κρίση που ζούμε όλοι μας οι «κοινοί θνητοί», για να περιπλέξει ακόμη περισσότερο τη ζωή των ηρώων του. Σε βαθμό που το απίστευτο γίνεται πιστευτό και το φανταστικό πραγματικό. Είναι ένα επίκαιρο, ευφάνταστο έργο που θα μπορούσε να διαδραματίζεται αυτή τη στιγμή στη διπλανή πόρτα (αν όχι στη δική μας).

gewrgia

Συνυπάρχετε, επί σκηνής, τόσο με ανθρώπους που έχουν μεγάλη εμπειρία στο «σανίδι», όσο και με νεότερους ηθοποιούς. Ποια είναι τα οφέλη που αποκομίζετε από τη συνύπαρξη αυτή;

Ο Κώστας Λάσκος καθώς και ο «σύζυγος» μου Παύλος Ευαγγελόπουλος είναι συνάδελφοι που σέβομαι και θαυμάζω. Χαίρομαι, γιατί εκτός από τη συνεργασία μαζί τους, η θητεία τους στο θέατρο και η προσωπικότητα τους δίνουν σε μένα παραδείγματα αξιοπρέπειας, σεμνότητας, ισορροπίας και αγάπης για τη δουλειά και το συνάδελφο. Όσο για τους νεώτερους, αναμφισβήτητα ταλαντούχους, ηθοποιούς, θεωρώ, επίσης, ότι είναι πολύ τυχεροί με αυτή τη συνύπαρξη.

Πόσο έχει στοιχίσει, θεωρείτε, στο χώρο του Θεάτρου, η βαθιά κοινωνικοοικονομική κρίση που διανύουμε; Ποιος είναι ο ρόλος της Τέχνης σήμερα, ή, ποιος οφείλει να είναι;

Μεγάλες, σαφώς, είναι οι επιπτώσεις της κρίσης στο χώρο μας. Η τέχνη, βέβαια, οφείλει να έχει δυνατή παρουσία ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές μια κοινωνίας. Να γεννά ιδέες, να λέει την αλήθεια, να εμπνέει την επανάσταση σε κάθε τι άδικο, απάνθρωπο, εγκληματικό. Το θέατρο οφείλει να δίνει παιδεία, γνώση, συγκίνηση, να ξαναθυμίζει στον άνθρωπο τις μεγάλες ιδέες, να πιστεύει στο όνειρο και στο αδύνατο που γίνεται δυνατό. Η ελευθερία είναι καθήκον.

Poster

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.