ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ποιά είναι η καλύτερη χώρα στην Ευρώπη για να βρείτε δουλειά;

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Φαίνεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό. Η χώρα στην οποία μπορεί κανείς να βρει δουλειά ευκολότερα στην Ευρώπη είναι η Εσθονία. Ακολουθούν η Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι χώρες αυτές φαίνεται πως έχουν μερικά σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως είναι η ποιότητα του εργατικού δυναμικού, οι πολιτικές για την αγορά εργασίας και ένα περιβάλλον στο οποίο η οικονομία στηρίζει την ταχεία αύξηση των θέσεων εργασίας.

Αυτά προκύπτουν από μια νέα έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Glassdoor Economic Research και η οποία διενεργήθηκε σε συνεργασία με την Llewellyn Consulting. Στόχος ήταν να προσδιοριστούν οι χώρες που προσφέρουν τις καλύτερες προοπτικές εργασίας και οι σχετικοί λόγοι. Στην έρευνα, που συμπεριέλαβε 16 ευρωπαϊκές χώρες, παρουσιάζεται ανάλυση των οκτώ βασικών δεικτών της απασχόλησης, μεταξύ των οποίων είναι τα ποσοστά της ανεργίας, η προσωρινή απασχόληση, η ακούσια μερική απασχόληση και το «χάσμα της απασχόλησης» (προκύπτει συγκρίνοντας τα σημερινά ποσοστά απασχόλησης με εκείνα προ της κρίσης).

Η κατάταξη των χωρών από πλευράς αγοράς εργασίας, με τη χώρα μας να βρίσκεται στην προτελευταία θέση, έχει ως εξής:

1. Η Εσθονία

2. Η Νορβηγία

3. Ηνωμένο Βασίλειο

4. Αυστρία

5. Δανία

6. Γερμανία

7. Ελβετία

8. Βέλγιο

9. Φινλανδία

10. Κάτω Χώρες

11. Γαλλία

12. Ιρλανδία

13. Ιταλία

14. Πορτογαλία

15. Ελλάδα

16. Ισπανία

Τα σημαντικότερα ευρήματα είναι:

  • Η Εσθονία, η Νορβηγία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστρία έχουν ανακάμψει και έχουν σχετικά χαμηλά επίπεδα ανέργων ή υποαπασχολούμενων.
  • Η αγορά εργασίας στη Γαλλία είναι πιο «ρυθμισμένη» κανονιστικά από το Ηνωμένο Βασίλειο ή τη Γερμανία και οι προσφορές για εργασιακές προοπτικές είναι περιορισμένες.
  • Η Ισπανία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία, έχουν ακόμα λιγότερο δυναμική αγορά εργασίας και σε συνδυασμό με τις ισχνές οικονομικές τους επιδόσεις έχουν τις λιγότερες προοπτικές.
  • Η ανεργία είναι ιδιαίτερα υψηλή στην Ελλάδα και την Ισπανία, επηρεάζοντας περίπου το 25% του εργατικού δυναμικού.
  • Οι προσωρινές συμβάσεις που σημαίνουν μικρή ευελιξία, χαμηλές αμοιβές και χαμηλή εργασιακή ασφάλεια, είναι πιο συχνές στην Ισπανία, τις Κάτω Χώρες και την Πορτογαλία και λιγότερο συνήθεις στην Εσθονία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νορβηγία.
  • Η ακούσια εργασία μερικής απασχόλησης έχει αυξηθεί σε όλες τις χώρες από το 2008, εκτός από τη Γερμανία, το Βέλγιο και τη Σουηδία.

Σκεφτείτε, λοιπόν, ζυγίστε τα υπέρ και τα κατά και κινηθείτε ανάλογα όσοι από εσάς δεν βρίσκετε εργασία στην Ελλάδα. 

Πάνος Τσαγκαράκης

Πηγή:reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.