ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι "Αγώνες Πείνας", η μυστηριώδης πόλη και το... πείραμα

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Eάν νομίζετε πως γνωρίζετε την πόλη που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι γιατί μάλλον σας θυμίζει την κινηματογραφική ταινία «Αγώνες Πείνας-Επανάσταση Μέρος Ι».

Δεν πρόκειται για κάποια επεξεργασμένη εικόνα, αλλά αντίθετα ο τόπος βρίσκεται ανατολικά του Παρισιού και εκεί γυρίστηκαν σκηνές των κινηματογραφικών ταινιών «Αγώνες Πείνας» (2015) και Brazil (1984).

Θα τη βρείτε στο Seine-Saint-Denis και μοιάζει σαν να έρχεται από κάποιον άλλο κόσμο και χρόνο. Η πόλη ακροβατεί ανάμεσα σε ένα ουτοπικό όνειρο και ένα μονταρισμένο συγκρότημα κατοικιών.

games

O Γάλλος φωτογράφος Λαουρέντ Κρονεντάλ ταξίδεψε εκεί και την παρουσιάζει μέσα από τις φωτογραφίες του. Το άλμπουμ που δημιούργησε ονομάζεται «Souvenir d’un Futur».

games 1Στόχος του ήταν να ρίξει φως στην πόλη και τους κατοίκους της, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ηλικιωμένοι. Τα συγκροτήματα των κατοικιών χτίστηκαν μεταξύ των δεκαετιών ’50 και ’80 ενώ προορίζονταν για να στεγάσουν ξένους πρόσφυγες και αγρότες.

Το πείραμα τελικά δεν πέτυχε και η πόλη έμεινε σχεδόν έρημη. Τα μεταμοντέρνα κτίρια ήρθαν στο προσκήνιο στα τέλη της δεκαετίας του ’70 ενώ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το κατάλευκο στυλ των περασμένων δεκαετιών στη Γαλλία.

games 3

Ο Κρονεντάλ ταξίδευε επί τέσσερα χρόνια στην πόλη προκειμένου να συγκεντρώσει τις κατάλληλες φωτογραφίες. «Τα μνημεία αυτά κρατούν τις αναμνήσεις ζωντανές, προσωποποιούν την εύθραυστη δύναμη μιας νεολαίας που έχει πια γεράσει», δήλωσε ο ίδιος.

Το 2006 οι Αρχές προσπάθησαν να κατεδαφίσουν κάποια τμήματα της πόλης. Τελικά δεν το έκαναν μετά τις αντιδράσεις των λίγων κατοίκων, οι οποίοι έχουν καταφέρει να μετατρέψουν τον ιδιόμορφο τόπο σε σπίτι τους.

games 4

games 5

games 6

games 7

games 9

games 10

games 11

games 13

games 14

games 15

games 17

games 19

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.
Διαβάστε ακόμα