ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Made in Bangladesh. Πως ζούνε οι άνθρωποι που ράβουν τα ρούχα μας;

Tweet
Share
Tweet
Share

Η ηθική της βιομηχανίας ενδυμάτων, είναι μια κυριολεκτικά πονεμένη ιστορία. Πίσω από τα ρούχα που αγοράζουμε από τις φωτεινές βιτρίνες στις δυτικές μητροπόλεις, βρίσκονται οι σκοτεινές ιστορίες των ανθρώπων που δουλεύουν σαν σκλάβοι. Κυρτοί πάνω από τις ραπτομηχανές τους, χωρίς ωράρια, με ελάχιστα χρήματα και υπό συνθήκες απάνθρωπες, είναι αυτοί οι αφανείς, χάρη στην καταπίεση των οποίων, οι μεγάλες εταιρείες συμπιέζουν το κόστος και προσφέρουν στους αμέριμνους καταναλωτές φτηνά προϊόντα. 

Πού κατασκευάζονται αλήθεια, αυτά τα ρούχα; Ποιοι είναι οι άνθρωποι που τα κατασκευάζουν; Σε τι συνθήκες; Με ποιο κόστος; Σε αυτά τα ερωτήματα απαντά το νέο ντοκιμαντέρ της Action Aid «Made in Bangladesh» σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Πανονίδη που θα προβληθεί σε μία και μόνο ειδική προβολή την Τρίτη 09/02 στον κινηματογράφο "Μικρόκοσμος" στο Κουκάκι. 

 

 

To ντοκιμαντέρ γυρίστηκε με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την κατάρρευση του εργοστασίου ρούχων Rana Plaza στην Ντάκα, πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές. Στο εργοστάσιο κατασκευάζονταν ρούχα για 31 ευρωπαϊκές, αμερικανικές και καναδικές εταιρείες. 

To ντοκιμαντέρ ερευνά σε ποια κατάσταση βρίσκονται σήμερα οι επιζώντες, πώς φτιάχνονται τα ρούχα που φτάνουν στις βιτρίνες των δημοφιλέστερων καταστημάτων στον κόσμο και τελικά στις ντουλάπες μας και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς ως καταναλωτές. 

Η ταινία
«Made in Bangladesh» του Λεωνίδα Πανονίδη
Μικρόκοσμος Filmcenter: Συγγρού 106, Κουκάκι, τηλ. 210 9215305 (στο ύψος ΦΙΞ)
Ημέρα: Τρίτη 09/02
Ωρα: 20.00
Είσοδος δωρεάν, αλλά μόνο με προσκλήσεις

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman