ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα καλύτερα στέκια για ποσέ... την Κυριακή

Tweet
Share
Tweet
Share

Πάμε για brunch; Η νέα μόδα που έχει εδώ και κάποια χρόνια καθιερωθεί στην εβδομαδιαία ατζέντα μας, δίνει ξεχωριστό χρώμα στις Κυριακές πολλών Αθηναίων. Η ξενόφερτη συνήθεια ενσωματώθηκε στην ελληνική πραγματικότητα με πολύ πετυχημένα μάλιστα αποτελέσματα. Πλέον σε όλο και περισσότερα café, winebarsall day spots και εστιατόρια θα βρει κανείς στο μενού το περίφημο «δεκατιανό». Κάτι ακόμα πιο αξιοσημείωτο είναι πως πολλοί θυσιάζουν τον κυριακάτικο ύπνο τους για μια καλοφτιαγμένη ομελέτα, pancakes και τα λοιπά... καλούδια που συναντώνται σχεδόν σε κάθε γωνιά της πόλης. Αν θέλετε κι εσείς να δοκιμάσετε τη νέα απόλαυση παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές μόνο από τις καλύτερες προτάσεις για τις επόμενες Κυριακές σας.

Artisanal

art

Το Brunch του Artisanal είναι στην διάθεσή σας κάθε μέρα από τις 11:00 το πρωί. Ένας από τους πιο εντυπωσιακούς κήπους των Βορείων Προαστίων σας καλωσορίζει μετά τις έντεκα με ένα εξαιρετικό μενού. Τις Κυριακές παράλληλα μπορείτε κάλλιστα να δοκιμάσετε κάποια πιάτα του ανανεωμένου μεσημεριανού μενού, μαζί με τον καφέ σας. Δεν είναι ακριβώς brunch αλλά μια εξίσου νόστιμη εμπειρία.

Zηρίνη 2, Κηφισιά

Monsieur Barbu

mon

Η αλήθεια είναι πως με βάση όσα ακούγονται είναι μία από τις αγαπημένες επιλογές πολλών νέων. Στο Monsieur Barbu, στο Κουκάκι, μπορείτε να δοκιμάσετε το εντυπωσιακό ζουμερό Burger του, με χειροποίητες τραγανές τηγανιτές πατάτες, το λαχταριστό Chocolate Banoffee Pie, τορτίγια με Chicken Tantoori και τάρτα με κρέμα αμυγδάλου με κεράσια και βερύκοκα. Το BLT Egg συνίσταται επίσης. P.s τώρα που ανοίγει ο καιρός προτιμήστε να καθίσετε έξω προκειμένου να απολαύσετε το ζεστό ήλιο ένα μεσημέρι Κυριακής ή και Σαββάτου.

Φαλήρου 59, Κουκάκι

Το τσάι

tsai

Το μαγαζί βρίσκεται στο κέντρο, για την ακρίβεια στην οδό Λυκαβηττού & Αλ. Σούτσου 19 στο Κολωνάκι. Αυτό συνεπάγεται εύκολη πρόσβαση είτε με μετρό (στάση Σύνταγμα ή Πανεπιστήμιο), είτε με λεωφορείο, γι’ αυτούς που δεν έχουν δικό τους όχημα. Το τσάι διοργανώνει κυριακάτικο brunch από τις 12:00μ.μ.- 5:00μ.μ., ενώ η τιμή του είναι στα 8,50 ευρώ το άτομο. Όσοι το έχουν επισκεφτεί, κάνουν λόγο για έναν ανέλπιστα μεγάλο μπουφέ και για άψογο service.

Λυκαβηττού και Α, Σούτσου 19΄

It

 it

Το «The It Sunday Brunch» όπως το αποκαλούν, διατίθεται από τις 12 μ.μ. έως και τις 6 μ.μ. Υπό τους ήχους της τζαζ μουσικής μπορεί κανείς να γευτεί το Sunday burger με αβοκάντο, μπέικον, μανιτάρια και τηγανιτό αυγό (12 ευρώ), αυγό ποσέ με σπανάκι και σάλτσα γιαουρτιού ( 6 ευρώ)  και για επιδόρπιο french toast με σιρόπι σφενδάμου (8 ευρώ).  Ο μίνιμαλ χώρος δημιουργήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, ωστόσο ο κατάλογος του καλύπτει πληθώρα γούστων.

ΙΤ, Σκουφα 29, Κολωνάκι

Αμαρυλλίς

ama

Στο κατάστημα της Κηφισιάς τα θεματικά brunches έχουν γίνει ανάρπαστα. Το επόμενο brunch του Αμαρυλλίς είναι αφιερωμένο στον απαίσιο Άγιο Βαλεντίνο. Στη λογική του all day μπαρ, μας υποδέχεται από νωρίς το πρωί όχι μόνο με ροφήματα που αναδίδουν μυρωδιές παραδείσου αλλά και με εύγευστα πρωϊνά.

Δ. Κυριακού 15, Κηφισιά

Nixon

nixon

Παράδοση θεωρούνται για τους λάτρεις του είδους τα κυριακάτικα μεσημέρια στο Nixon καθώς μπορεί τα μαγαζιά που προσφέρουν «δεκατιανό» στην πόλη να φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, το Nixon ωστόσο ήταν από τα πρώτα που εισήγαγαν την έννοια στην Αθήνα. Μέχρι τις 8 μ.μ. σερβίρεται ειδικά διαμορφωμένο brunch menu, όπου άφθονες επιλογές με την υπογραφή του chef Marko Rossi υπόσχονται να διώξουν κάθε hangover. Η κουζίνα είναι εξαιρετική, ο κόσμος όμορφος, το ίδιο και η διακόσμηση.

Αγησιλάου 61Β, Κεραμεικός

Momo

Στην Καλλιθέα κάθε Κυριακή λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα γίνεται μια μικρή γευστική γιορτή. Το Μomo είναι το μαγαζί που κάλλιστα θα μπορούσε να παρομοιαστεί με τον παράδεισο του brunch. Oι ιδιοκτήτες θα σε κάνουν να νιώσεις σαν στο σπίτι σου. Με άνεση και όρεξη θα απολαύσεις τα καταπληκτικά αυγά τα γεμιστά με μπέικον, μανιτάρι και τριμμένη γραβιέρα. Το μαγαζί έχει στυλ βιομηχανικό και θα σε κερδίσει με την πρώτη μια για πάντα.

Σαπφούς 95, Πλ.Κύπρου, Καλλιθέα 

Mama Roux

mama

Για όσους από την άλλη έχουν αδυναμία στο κέντρο, προτείνουμε το Mama Roux κοντά στην Κολοκοτρώνη και την πλατεία Αγίας Ειρήνης. Τα πρωινά της Κυριακής εκεί θα φας muffins, αυγά Benedict, νοστιμότατες ομελέτες, bagels (αχ αυτά τα bagels), scrambled eggs, pancakes. Οι μερίδες μόνο μικρές δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Γενικά μαζεύει πολύ κόσμο και πρέπει να έχετε κατά νου πως θα είστε πολύ τυχεροί αν βρείτε τραπέζι.

Αιόλου 48, Αθήνα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman